Nova ocasió per visitar el refugi
Aquesta visita es fa cada primer diumenge de mes.

Aquest diumenge s’ha programant una nova visita guiada al refugi antiaeri de la Rambla de Gavà. L’activitat, que començarà a les 11 hores des del Museu de Gavà, permet descobrir aquest espai, que data de la Guerra Civil Espanyola i que s’ha recuperat perquè es pugui conèixer aquest episodi del nostre passat recent.

Entre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdre la vida en diversos bombardejos. Gavà era objectiu militar a causa de la fàbrica Roca, on es produïen projectils. Una de les respostes de la societat civil davant d’aquesta amenaça va ser la construcció de refugis. Amb un itinerari i la visita al refugi podrem conèixer la història d’aquella època i reviure en primera persona les sensacions, pors i sentiments dels homes, dones i infants que van trobar aixopluc al refugi.

Preu de la visita: 4 € (2,50 € entrada reduïda). Cal fer inscripció prèvia al 93 263 96 10.

Aquesta visita es fa cada primer diumenge de mes.

Visita a l’exposició de maquetes

A més de descobrir el refugi també es podrà veure l’exposició “Maquetes d’arquitectura commemorativa i funerària del segle XX”, organitzada per UIC Barcelona School of Architecture, en col·laboració amb el Museu de Gavà i l’Ajuntament.

L’exposició es compon d’un conjunt de maquetes, elaborades pels estudiants de UIC Barcelona School of Architecture, sobre monuments commemoratius i funeraris dissenyats pels mestres de l’arquitectura del segle XX, entre els quals figuren Adolf Loos, Walter Gropius, Le Corbusier, Mies van der Rohe, Aldo Rossi, Carlo Scarpa o Alvar Aalto.

La mostra recull els treballs realitzats en el marc de l’assignatura Composició 4 durant els cursos 2015-2016 i 2016-2017. Durant dos semestres, els alumnes van estudiar, van investigar i van reconstruir en maqueta alguns dels monuments que, durant el segle XX, es van projectar i es van construir a Europa principalment en commemoració als caiguts de la Primera i de la Segona Guerra Mundial.