Article de Junts per Gavà octubre 2023
Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà

El 25 de novembre es commemora, un any més, el Dia Internacional per a l’erradicació de la violència envers les dones. En el decurs d’aquest any 2023, a casa nostra hi ha hagut tretze feminicidis, dotze dels quals en l’àmbit de la parella o exparella, i en cap d’ells hi havia mesures de protecció vigents en el moment dels fets. Però, què és la violència masclista a Catalunya? La Llei 17/2020, de 22 de desembre, la defineix com «la violació dels drets humans mitjançant la violència que s’exerceix contra les dones, com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, té com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l’àmbit públic com en el privat».

Des de JUNTS, pensem que és imprescindible garantir l’atenció coordinada dels diferents departaments de la Generalitat, ens locals i agents socials dels serveis; establir els mecanismes que permetin una transmissió d’informació continuada i fluida entre ells, així com un model únic i consensuat de recollida de dades; aplicar les metodologies d’intervenció que evitin la revictimització de les dones afectades, i, finalment, dissenyar circuits d’atenció adequats a les diferents situacions de violència i a les necessitats concretes que en derivin.

En aquest sentit, i continuant amb el circuit de xerrades programades al nostre local (carrer de Sant Joan, 22), el 17 de novembre ens acompanyarà l’Aurora Madaula, membre de la mesa del Parlament i de la direcció nacional de Junts, per parlar de la violència masclista. Hi esteu totes i tots convidats!