Paul McGrath bat el rècord nacional
Paul McGrath bat el rècord nacional

Paul McGrath ha tornat a fer història i aquest cap de setmana ha estat el millor del XCIII Campionat d’Espanya de Marxa en Ruta disputat a Saragossa en la prova dels 20 km. El gavanenc, i vigent campió d’Europa sub-23, va aconseguir batre el rècord de Catalunya absolut que tenia Valentí Massana des de feia 32 anys. A més, va ser rècord d’Espanya sub 23 amb una marca d’1:17:55.

Paul McGrath, que ha sumat dos ors, l’absolut i el sub 23, va explicar a l’arribada que “tenia molt lar que venia a donar-ho tot” i va reconèixer que la marca registrada l’havia “sorprès”, encara que el seu objectiu era clar perquè “venia a buscar el bitllet per als Jocs Olímpics” i encara que sabia que “era difícil” confessa que “havia somiat des de fa temps amb aquest moment”. McGrath va llançar un potent crit “de satisfacció” en travessar la meta perquè precisava que “ha estat la primera vegada que aconseguia una gran marca”.

Amb aquesta victòria el gavanenc aconsegueix amb autoritat el seu primer títol nacional absolut con un registre estratosfèric que, a més de marca personal per més de tres minuts (abans 1:21:03), suposat, la 3ª plaça en el rànking d’Espanya de tots els temps, i una plaça de preselecció directa per a les pròximes cites internacionals de Antalya (Mundial de marxa per equips), Roma (Europeu) i París (JJ.OO).