Paul McGrath
Podi Sub23 del Campionat d'Espanya de 20 quilòmetres marxa (Imatge: twitter @atletismoRFEA)

Gran èxit del gavanenc Paul McGrath en el Campionat d’Espanya de marxa 20 quilòmetres que es va celebrar el passat diumenge a Còrdova. McGrath va quedar el primer en categoria Sub 23 i el segon en la categoria absoluta amb un temps d’1:22:41. D’aquesta manera, l’atleta del Cornellà Atlètic revalida el títol en categoria Sub23 que ja va aconseguir l’any passat, i afegeix a més la plata en categoria absoluta.

McGrath ens ha explicat que està molt content perquè “vaig tenir un inici de temporada una mica dur a causa d’una lesió, vaig estar tot el gener aturat i després al febrer vaig preparar-me entrenant en altitud als Pirineus. Tot i que estava molt concentrat i els entrenaments van anar bé, en haver estat tot el gener sense poder fer res tenia dubtes de com m’aguantarien les cames en els quilòmetres finals de la prova”.

Finalment, però, la cursa va anar molt bé: “Es van formar dos grups, jo estava al segon i cap el quilòmetre quatre vaig veure que el primer grup afluixava, així que vaig decidir canviar el ritme per agafar-los ja que em sentia amb forces. Els vaig agafar i em vaig acollar a aquest grup de tres atletes una estona. Finalment em vaig quedar sol en segona posició i així va ser fins el final amb un gran esforç en els darrers quilòmetres”.

El títol és molt important perquè classifica a McGrath directament per la Copa d’Europa que “es celebrarà al maig i a on espero fer una bona marca, i fins i tot millorar la meva marca personal, perquè, si tot va bé, ja tindré dos mesos més de preparació i hauré entrenat més i millor del que he pogut entrenar per aquest campionat d’Espanya”.

Cal destacar que, tot i que McGrath entrena al Cornellà Atlètic, ell és “gavanenc de tota la vida” i de fet entrena diversos dies a La Bòbila gràcies a un acord amb el que ha arribat amb l’Ajuntament de Gavà: “L’acord és que, com a Esportista d’Alt Nivell que soc, que és una figura regulada pel Boletín Oficial del Estado, puc entrenar a La Bòbila. Així que combino entrenaments a Cornellà amb els de La Bòbila, el que em facilita molt la vida”.