Paul McGrath guanya la plata en els Europeus per equips
Paul McGrath guanya la plata en els Europeus per equips

Paul McGrath ha aconseguit un nou triomf aquest cap de setmana. En aquesta ocasió, l’atleta de Gavà ha aconseguit la medalla de plata amb l’equip espanyol en la prova dels 20 quilòmetres marxa del Campionat d’Europa, disputada a la República Txeca, al costat d’Alberto Amezcua i Diego García. La cursa la va guanyar Itàlia amb Francesco Fortunato al capdavant.

Els integrants de l’equip espanyol van arribar entre els 8 primers. Concretament Paul McGrath, va ser cinquè, amb un temps d’1 hora 21 minuts i 15 segons el que el situa líder de l’any en categoria sub23.

La cursa

Des del tret de sortida, tres dels nostres quatre representants, Diego García, Alberto Amezcua i el jove i debutant absolut en aquesta competició Paul McGrath (que va ser 2n fa dos anys aquí mateix en sub20) es van col·locar en posicions davanteres, que donaven tota opció a l’equip per a optar a qualsevol metall.

Malgrat cedir a meitat de la prova l’actual subcampió d’Europa Diego García, els seus altres companys McGrath i Amezcua van anar alternant-se posicions entre el 5è i 6è lloc encara que va ser el granadí qui va avançar a McGrath per a anar-se’n al capadvant i així entrar com primer dels espanyols a meta, quart amb 1.20:24 amb el seu company McGrath no gaire lluny.

Diego García, que va pagar possiblement el fort ritme inicial de la prova, va arribar en novena posició amb 1.21:42 tancant el trio que puntuaven per a la classificació per equips que finalment ens va donar la plata (26) per darrere dels inassolibles transalpins (11) i molt per davant del bronze Alemanya (48).

Paul McGrath: “estic molt feliç”

Després del triomf, McGrath declarava a la premsa sentir-se “molt feliç per aquest triomf que, si bé és cert que ens ha faltat aquell punt per aconseguir l’or es tracta d’una valuosa segona posició que, a més, a nivell personal suposa haver aconseguit marca personal. Ha estat una cursa que ha anat de més a menys i on reconec que els darrers 4 quilòmetres se m’han fet molts llargs. Hem sabut patir, que això també és importat i només em resta que felicitar als companys pel gran esforç i sacrifici. Ara toca descansar i carregar piles per afrontar els reptes de l’estiu”.