Perruqueries i centres d’estètica tornaran protestar
Perruqueries i centres d’estètica tornaran protestar el 22 de març

Les perruqueries i centres d’estètica i bellesa de la nostra ciutat sortiran de nou al carrer per protestar per “la precària situació que pateixen” i reivindicar que els apliquin de nou l’IVA reduït que al 2012 el govern va decidir apujar-los com a mesura provisional, arran de la crisi econòmica, i que mai més han recuperat, a diferència d’altres gremis. La concentració, convocada a nivell nacional, tindrà lloc el proper 22 de març, a partir de les 10 hores, a la plaça de Jaume Balmes.

Els centres que es vulguin sumar a la protesta i obtenir més informació ho poden fer a través d’aquest grup de Facebook

Recordem que, el passat mes d’octubre i gener, els professionals d’aquest col·lectiu ja van fer concentracions demanant “accions urgents davant l’enfonsament de l’activitat” i que segons revelen els resultats de la IV Onada de l’Estudi d’Impacte Econòmic de la crisi de la COVID-19, han patit “una caiguda d’un 35,7% i pèrdues econòmiques milionàries”.

De l’estudi es desprèn, a més, que “durant 2020 han tancat a Espanya el 37’7% de les pimes de la imatge personal, la qual cosa suposa la desaparició de 18.096 establiments, i una reculada en el volum de negoci global de 1.552 milions d’euros”.

La portaveu de “Creer en Nosotros” a Gavà, Maribel Estrada, assegura que ho están passant “molt malament” perquè degut a la pandèmia i a les restriccions “no es fan esdeveniments i la gent no fa us dels nostres serveis. Ho vam veure l’any passat o durant el Nadal, que és un període de feina que ens ajuda a suportar gener, febrer i març, tradicionalment dolents. Ara veiem que no aixequem el cap perquè aquesta primavera tampoc hi haurà ni comunions ni casaments, que esdevenen un altre dels nostres puntals”.

Volen recuperar l’IVA del 10%

El sector reclama, des de fa 8 anys, la recuperació de l’IVA reduït al 10% que asseguren que “seria un bon impuls per contenir la crisi derivada del coronavirus” i lamenten que “no se’ns hagi escoltat”

Persegueixen, així mateix, potenciar la visibilitat de l’estètica i la seva capacitat de pressió sobre el Govern i els partits polítics que el secunden, perquè compleixin amb els seus compromisos i aprovin la baixada de l’IVA de la imatge personal.

Les concentracions, a les quals ja s’han sumat 88 localitats, estan promogudes per  ‘Creer en Nosotros‘ i compta amb el suport de l’Associació Nacional d’Empreses de la Imatge Personal ANEIP, així com d’altres associacions del sector.