Ple Municipal
Un moment del Ple Municipal celebrat aquest matí de manera telemàtica

El Ple Municipal ha formalitzat avui l’exempció de la taxa d’ocupació de la via pública a les terrasses de bars i restaurants durant el 2021. Es prorroga així la mesura fiscal que va entrar en vigor coincidint amb el confinament per pal·liar les conseqüències econòmiques el tancament parcial o total d’aquestes activitats per evitar la propagació de la Covid-19.

L’exempció de la taxa, contemplada al Pressupost municipal de 2021 aprovat el 17 de novembre pel Plenari, suposarà un estalvi per al sector de la restauració d’uns 95.000 euros, i s’afegeix a altres línies d’ajudes i accions per a la reactivació del sector, juntament amb el comercial i petites empreses i professionals autònoms, que s’ha vist greument afectada la seva activitat professional per les restriccions derivades de l’emergència sanitària.

No és aquesta l’única mesura fiscal aprovada avui pel Plenari per contribuir a la recuperació de l’economia local. També s’ha donat llum verda a una rebaixa del 50% de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a propietaris de locals que rebaixin el preu de lloguer a activitats comercials o de serveis afectats per la crisi de la COVID-19. Per acollir-se a aquest incentiu, caldrà que es rebaixi el preu de l’arrendament un mínim del 50%, durant 6 mesos i fins al 31 de desembre de 2021.

Aquestes mesures fiscals aprovades avui pel Ple Municipal, s’afegeixen a la convocatòria, abans que acabi l’any, d’una nova convocatòria d’ajuts a empreses i autònoms de Gavà, amb establiment obert al públic a la ciutat, que estiguin afectats per un tancament total o quasi total de l’activitat a conseqüència d’una resolució adoptada per l’autoritat competent, com ha estat l’exemple de les últimes restriccions a bars, restaurants i centres d’estètica decretades per la Generalitat.

La nova línia d’ajuts donarà continuïtat a la convocatòria que es va obrir el passat mes de juny, amb una partida de 300.000 euros, per a ajudes de 600 euros a autònoms i micropimes que van veure total o parcialment aturada l’activitat amb motiu de l’Estat d’Alarma. Fins ara s’han aprovat 395 sol·licituds de les 472 rebudes, i s’han abonat 309 ajuts. El crèdit restant es destinarà a aquesta nova convocatòria que es preveu inicialment sobre 70.000 euros.