ple

Aquest dijous, 25 de gener, s’ha celebrat el primer ple municipal de l’any, una sessió que va començar amb una declaració institucional a la qual van donar suport tots els partits polítics presents al consistori. Cada representant va llegir un fragment d’aquesta declaració pel Dia Internacional en memòria de les Víctimes de l’Holocaust i van convidar a tota la ciutadania a assistir a l’acte que es farà a Gavà aquest dissabte 27 de gener.

El text destaca que, recordant els crims contra els drets humans comesos pel Tercer Reich, i davant del panorama desolador d’aquests drets en l’actualitat, el Ple manifesta la seva ”empatia col·lectiva i solidària amb les víctimes del passat, però també reconeixem les vulneracions presents dels drets humans i proclamem la necessitat de garantir-los per a totes les persones i arreu del món”.

A la part resolutiva del Ple es va aprovar inicialment l’ordenança reguladora de les prestacions de caràcter públic no tributari per l’estacionament de vehicles a la via pública per temps limitat. A la part de control van arribar dues declaracions polítiques, la primera de les quals presentada pel grup d’En Comú Podem Gavà per la implantació d’un pla comunitari de salut mental per a joves. El portaveu Miguel Herrera va posar de manifest la problemàtica que existeix actualment respecte a la salut mental entre la població més jove, i que “s’ha d’abordar destinant més recursos i oferint més serveis”. És per això que al text demanen a la Generalitat “el desplegament d’Unitats Locals per a la millora de la salut mental d’adolescents i joves, recursos socioeducatius de suport i assessorament, desenvolupar les competències municipals en matèria de promoció de la salut, una xarxa pública d’atenció comunitària, el desenvolupament a les ciutats de processos compartits per a la detecció de persones amb problemes de salut mental i desplegar el Pla Nacional de Salut Mental i Emocional”. La declaració va ser aprovada per unanimitat.

La segona declaració política va anar a càrrec de Junts per Gavà, que demana combatre la multireincidència delictiva Isidre Casas, portaveu de la formació, va assegurar que, segons dades contrastades, “la inseguretat ciutadana és la sisena preocupació de la ciutadania de Catalunya, amb el mateix percentatge que una problemàtica tan evident com és l’accés a l’habitatge”. El problema, segons s’afirma a la declaració, “té un dels seus principals orígens en la incapacitat del sistema judicial de donar resposta de forma àgil” als casos de multireincidència. El text, doncs, proposa manifestar al govern català i al ministeri de Justícia “la necessitat de l’assignació dels recursos humans i tècnics que calguin per fer-hi front”. També l’elaboració d’un estudi sobre els jutjats de Catalunya que estiguin sobrecarregats i, fet el diagnòstic, sol·licitar al Ministeri nous jutjats i els jutges de reforç que corresponguin. La declaració política va ser aprovada amb els vots a favor de Junts, PSC i PP, els vots en contra de Vox i l’abstenció d’ECP i ERC.