Gran Premi de Marxa
La pluja va marcar tota la competició (Imatge: cortesia Club Atletisme Gavà)

La pluja va ser la gran protagonista del 6è Gran Premi de Marxa Ciutat de Gavà que es va celebrar el passat dissabte a l’Estadi Municipal La Bòbila. “Tot i que hi havia la possibilitat que no plogués al llarg de tot el dia, al final sí que es van complir les prediccions i la pluja ens va agafar de ple”, ens explica Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà.

Tot i que no va parar de ploure durant tot el dia, “la pluja no era torrencial, encara que sí constant, i la prova es va disputar en la seva totalitat, no vam haver de parar la competició en cap moment a causa de la pluja. Sí que és veritat que la pista estava mullada tota l’estona i que els jutges i el públic van haver d’estar resguardats durant tot l’esdeveniment, però vam poder disputar totes les proves. Tenim sort a La Bòbila de tenir grans espais protegits de la pluja”.

Cancel·lar la prova, en principi, era una possibilitat molt complicada perquè “teníem confirmada la presència d’atletes que venien de fora, per exemple d’Aragó, Múrcia, Menorca o Madrid, així que vam esperar fins al darrer moment i al final vam decidir tirar endavant i la prova es va disputar amb certa normalitat”. De fet, aquests atletes que venien de lluny es van desplaçar fins a Gavà sense preocupar-se gaire de la pluja i “al final ens van agrair que no suspenguéssim la competició”.

Tanta normalitat que, de fet, el club valora la prova molt positivament: “Va anar molt bé, la participació va estar al voltant de les 100 persones, que és més o menys el que comptaven considerant les baixes habituals d’inscrits i les que tenen lloc quan hi ha mal temps. A més, sabíem que coincidia un gran premi a València i que la participació dels adults seria limitada, així que estem molt contents de com podia haver anat i de com va anar finalment”.

En relació amb les marques aconseguides “no es va aconseguir cap temps espectacular, tot i que alguna d’important sí”. I en aquest apartat cal destacar l’actuació d’Àlex Cemborain, que va quedar segon en 5.000 metres sub-20 masculí amb un temps de 24:50:4, un temps que és rècord del Club Atletisme Gavà.