Podemos
Miguel Herrera i Estela Ortega, regidors de Podemos a l'Ajuntament de Gavà

Podemos (PODEMOS) demana a l’Ajuntament de Gavà que “estableixi una data per al procés participatiu sobre el mural feminista que vam demanar fa quatre mesos, i d’aquesta manera establir també una data i l’emplaçament per a la realització d’aquest mural”.

La història d’aquest mural arrenca arran de la celebració, el passat 8 de març del Dia Internacional de la Dona. Podemos va proposar a l’Ajuntament la realització d’un mural feminista “com un acte popular i de ciutat”. La idea estava basada en “el mural del centre esportiu de La Concepción, en el madrileny barri de Ciudad Lineal, a on l’ultradreta va proposar que s’eliminès aquest mural però la pressió política i veïnal va aconseguir que l’Ajuntament canviés d’idea i no l’esborrés”.

Els morats expliquen que van proposar la creació d’aquest mural a Gavà amb els rostres de dones feministes “com a homenatge a la lluita veïnal que ha impossibilitat que s’esborrés la imatge d’aquestes feministes, com a símbol de la lluita antifeixista, i com a record a tantes dones lluitadores per la igualtat real de drets i oportunitats”. La formació, a més, va demanar al govern municipal “que habiliti un espai permanent per acollir el mural, a través d’un procés participatiu per a les dones de la nostra ciutat, on elles proposessin i escollissin les dones que apareixeran al mural, que estaria pintat per les artistes de la nostra ciutat en col·laboració amb les estudiants de Belles Arts i altres dones que volguessin participar”.

Segons explica Podemos, l’Ajuntament “ens va dir que la idea era positiva i que es plantejaria la creació del mural, però ja han passat quatre mesos i encara no hem obtingut resposta sobre el procés ni cap data concreta”.