Podemos se suma al 25N 2020
Estela Ortega, regidora de Podemos a Gavà

El grup municipal de Podemos a Gavà de suma avui al 25N denunciant que “2 milions de dones i nenes son víctimes de violència pel simple fet de d’haver nascut dones” i recorden que “la violència masclista és una de les principals causes de mortalitat entre les dones de tot el món”.

A Espanya, en el que portem d’any, han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles 41 dones, 1.074 des que es van començar a comptabilitzar, al 2003. Podemos assegura que és tracta d’una xifra “esgarrifosa” i afegeix la dada que “des de 2013, 297 menors han quedat orfes, 23 durant 2020”.

La formació local assegura que “en aquest Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, volem manifestar nostra més rotunda condemna cap a tota forma de violència masclisa, en totes i cadascuna de les seves manifestacions”.

Podemos lamenta que “queda molt per fer per a acabar amb aquesta xacra” i que “hem de seguir treballant unides i units per a acabar amb la societat patriarcal. Perquè el fet de ser dona no sigui una causa de mort”.

Segons aquest grup municipal “hem de continuar treballant per conscienciar la societat d’aquest mal endèmic que viola els drets humans més fonamentals n i deixa desenes de víctimes cada any. Hem de continuar alçant la veu per condemnar la violència masclista. Les dones no estem disposades al fet que ens humiliïn, ens assetgin, ens insultin, ens maltractin o ens matin, per això, i continuarem lluitant per a aconseguir una vida lliure de agressions masclistes”.