Pol Hernáiz i Mónica Malevych
Malevych, en una recent competició (Imatge: cortesia Club Atletisme Gavà)

Pol Hernáiz i Mónica Malevych són dos joves atletes gavanencs de 15 anys que han estat convocats a la selecció catalana Sub16 i que debutaran els propers 7 i 8 d’octubre al Campionat d’Espanya per federacions Sub16. Hernáiz ho farà en la disciplina de llançament de martell, mentre que Malevych competirà en salt de perxa. Els dos han estat convocats gràcies a les seves respectives marques, en el cas d’Hernáiz amb una distància de llançament de 49,18 metres, mentre que en el cas de Malevych l’alçada es va situar en 1,66 metres.

Tant Hernáiz com Malevych militen al Club Atletisme Gavà, i mentre que Laura Redondo entrena a Hernáiz, Malevych és entrenada per Aleix Pi. Redondo ens ha destacat que pel club “és un orgull que et portin dos atletes a un campionat d’Espanya per federacions, i per ells és tot un luxe ja que, al final, quan representes a la teva comunitat vol dir que ets el millor del teu lloc”.

Pol Hernáiz i Mónica Malevych
Hernáiz és entrenat per Laura Redondo (Imatge: cortesia Club Atletisme Gavà)

Redondo té més relació amb Hernáiz, òbviament, però ens explica que els dos “estan molt contents, així com les seves famílies”. Hernáiz porta “molts anys amb nosaltres al club”, mentre que Malevych “va arribar més tard però ja porta uns quatre o cinc anys amb nosaltres”, així que “al final són esportistes que els hem format nosaltres aquí al club, que hem vist com anaven progressant any rere any, i com a club és molt important que l’escola vagi traient gent, i no només el Pol i la Mónica, sinó que hi ha molts altres també a l’escola que tenen un molt bon nivell”.

L’entrenadora d’Hernáiz veu al seu alumne, i també a Malevych, amb molt bones possibilitats de fer bones marques en el Campionat d’Espanya per federacions Sub16: “Jo crec que els dos poden fer un bon paper. Al final, amb aquestes edats es passen tot l’any millorant, i si bé és cert que només porten tres setmanes entrenant, jo crec que d’aquí a octubre poden estar a bon nivell i fins i tot fer bones marques”.

De fet, Redondo confia en que “si Pol arriba amb bon nivell, podria estar seguríssim entre els vuit primers”. Tant de bo sigui així!