L'alcaldessa, Gemma Badia, i el síndic de greuges, Joan Martínez
L'alcaldessa, Gemma Badia, i el síndic de greuges, Joan Martínez

Joan Martínez ha pres possessió com Síndic de Greuges de Gavà en un acte que ha tingut lloc avui a la sala de juntes de l’Ajuntament davant la presencia de l’alcaldessa, Gemma Badia i la secretaria municipal, Maria Eugènia Abarca. El Ple de setembre va decidir per unanimitat que Joan Martínez, que va ser escollir per al càrrec per primera vegada per unanimitat en la sessió plenària de juliol de 2016, continuï sent síndic de greuges durant cinc anys més.

L’alcaldessa ha destacat del renovat síndic de greuges, Joan Martíenz, que “és una persona que en els darrers anys ha demostrat un interès per l’activitat ciutadana, per defensar al ciutadà davant de possibles accions o inaccions de l’Ajuntament”. Per a Badia el síndic de greuges “és una figura necessària perquè a nosaltres de vegades se’ns escapa coses” i ha remarcat “la dedicació que ha fet Joan Martínez en aquest darrers cinc anys. Per això en el moment en què es va proposar en el ple que es fes aquesta renovació tots els grups vam decidir que ens interessava que ell, si volia, renovés en aquest càrrec. Per tant contenta de poder comptar amb Joan Martínez al capdavant d’una figura tant necessària com és el síndic de greuges”“.

Joan Martínez, ha agraït a tota la Corporació el nomenament i ha destacat el fet que “un Ajuntament que creu en un síndic de greuges és un Ajuntament que està creien en la democràcia. És prou important per a un municipi saber que té una persona que els hi pot recriminar quelcom en defensa de la ciutadania”. Martínez ha assegurat que “m’agrada el treball que estic desenvolupant” i ha valorat que “tots els grups polítics donin suport a la Sindicatura de Greuges perquè crec que si algú dels grups polítics no estigues d’acord la figura del síndic no funcionaria”

Després de insistir que “la tasca del síndic és defensar tota la ciutadania pensi el que pensi” ha recordat el canvi de seu de la Sindicatura de Greuges que des de fa un mes es troba al Centre d’Història de la Ciutat. “Una de les cuites que portàvem durant temps era la identificació de la Sindicatura amb l’Ajuntament. Això hem pogut solventar-ho gràcies a la decisió que ha pres el propi Ajuntament i estem ara en un nou espai a on volem que la gent vingui a explicar-nos el que desitgi encara que sigui una consulta. Sempre hi ha una possible solució i si tenim que fer de mitjancers ho farem”

Biografia

Joan Martínez va néixer l’any 1949 a Jaén. Després de viure a Sagunto, L’Hospitalet de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts, el 1986 va fixar la seva residència a Gavà. Martínez és pèrit mercantil i analista programador de professió.

És una persona molt vinculada a la ciutat i molt implicada en el moviment veïnal i associatiu. Va formar part de l’AMPA del col.legi Jacme March i de l’IES Bruguers com a secretari i president. Martínez va ocupar diferents càrrecs a l’AAVV del seu barri, Les Colomeres. També va ser cofundador i president de la Coordinadora d’AVV de Gavà i la posterior Federació d’Associacions de Veïns de Gavà. Unes responsabilitats que va estendre a la Federació d’AAVV del Baix Llobregat i a la CONFAVC durant gairebé una dècada. Martínez ha estat membre del Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua i de l’Agència Catalana de Residus així com membre del Consell Assessor de l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient de Barcelona.

També va presidir la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Catalunya i va ser Vicepresident del Consell Assessor de la Gent Gran de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona així com a membre del Consell Estatal de la Gent Gran de l’IMSERSO.