L'alcaldessa i la consellera comarcal de Turisme van assistir a la presentació de l'especial
L'alcaldessa i la consellera comarcal de Turisme van assistir a la presentació de l'especial

El restaurant Catalina, que va obrir les portes a les antigues instal·lacions de Les Marines a Gavà Mar fa unes setmanes, va acollir la presentació del número especial d’estiu de la publicació comarcal El Llobregat. Estiu al Baix 2021 és una proposta digital gratuïta, que es pot descarregar online i és accessible des del mòbil per tal que sigui fàcilment consultable.

La publicació mostra el potencial turístic de la comarca i concreta els atractius culturals i patrimonials de les diferents poblacions, l’oferta en restauració i vida nocturna, els atractius naturals amb la platja, el Garraf i el Parc Agrari, propostes d’escapades familiars i activitats culturals. Així ho explicava Joan Carles Valero, coeditor del Llobregat. “Com cada any fem una publicació especial dedicada a tot el que es pot fer a l’estiu al Baix Llobregat. Enguany ens ha sortit una publicació de 500 pàgines, així que hi ha per triar durant tot l’estiu els millors restaurants, llocs per anar en família, els parc metropolitans que son oasi urbans. En definitiva hem fet una publicació que oferint gratuïtament perquè tots els catalans puguin guiar-se per aquestes indicacions i venir a visitar la comarca en un estiu que serà de veritable proximitat”.

La periodista Blanca Lopez, que va coordinar la publicació, va incidir en l’apartat cultural de l’Estiu al Baix 2021: “Aquest any hem fet un reportatge enorme de 10 escriptors, un descobriment del que és la nostra comarca a nivell cultural. I es que, a vegades, ens costa descobrir el que tenim més a prop, aquests tresors”.

De la seva banda la consellera comarcal de Turisme, Gemma Rodríguez, explicava que “aquesta tarda estem aquí per presentar amb la revista el Llobregat una miqueta els plans que tenim per fer dintre de la nostra comarca que, com sabeu, és una comarca molt completa, molt diversa. Hem creat una pàgina web on hi ha més de 100 plans d’estiu, que de ben segur un dels que hi ha serà el vostre. Tenim una comarca plena de tresors que realment val la pena visitar”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va explicar que “ens hem forjat una identitat des del punt de vista turístic. Portem molt anys, amb la col·laboració d’institucions com el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, la col·laboració de tots els ajuntaments, el sector privat, la restauració, explicant el nostre patrimoni cultural, turístic, paisatgístic”. L’alcaldessa va remarcar que “ens hem de sentir orgullosos d’aquesta feina de promoció d’un turisme de qualitat i sostenible” i va “agrair a publicacions com el Llobregat la divulgació que fan d’aquesta identitat que ens hem treballat durant anys”.