Raquel Sánchez agraeix la tasca del voluntariat gavanenc
Un dels moments de la trobada celebrada a la sala de Plens.

L’alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez ha mantingut una trobada amb diferents integrants del Punt de Voluntariat. Es tracta de persones que pertanyen a diverses entitats i col·lectius que ajuden, de manera desinteressada, a la ciutadania. És el cas de Creu Roja, l’Hospital de Sant Joan de Déu o els es ciutadana que ofereixen part del seu temps per contribuir a fer més segures les entrades i sortides dels infants a les escoles en aquesta nova realitat marcada per la pandèmia.

El Punt de Voluntariat va néixer al 2017 per canalitzar la tasca de tots ells amb l’afany de ser més eficients i rau del moviment ciutadà organitzat amb la crisi del 2008 i que es va traduir en el Gavà Solidària. Després es van crear serveis com el d’acompanyament a persones grans que es troben soles o el de suport a persones amb problemes de salut mental.

Ara, amb la Covid-19, s’ha requerit més que mai del seu ajut i l’Alcaldessa els ho ha volgut reconèixer i agrair-los-hi “en nom de la ciutat”, especialment, ha dit, “durant els mesos més complicats de la primera onada on, des de l’Ajuntament, ens vam veure desbordats per situació i vostra resposta decidida, valenta i altruista va resultar clau”. Sánchez ha recordat com “prop d’un centenar de persones no van dubtar a donar una cop de mà, ja fos anant a portar aliments o medicació a persones grans i vulnerables que no podien sortir de casa. Van ser uns dies molt difícils de nervis i preocupació perquè hi havia molt fronts oberts i era difícil arribar a tot arreu”

Segons l’Alcaldessa, “és per això que cal seguir treballant per ampliar i fer més sòlida aquesta xarxa de voluntariat per donar suport als qui ho necessiten, perquè de vegades, l’administració no pot arribar-hi amb els recursos disponibles, però si treballem plegats podrem ser més forts”.