Raquel Sánchez
Raquel Sánchez, al costat del mapa de futurs projectes de Gavà

Raquel Sánchez, candidata de Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP) en les eleccions municipals del proper diumenge, ha destacat els projectes de futur previstos a Gavà com un dels eixos centrals del seu programa electoral.

Sánchez ha assegurat que “la responsabilitat d’un alcalde és tenir projectes de futur ja que això és el que garanteix que no ens aturem, que la ciutat progressa, que no som una ciutat dormitori com jo he sentit dir a alguns candidats aquests dies, i per tant tenim un futur amb moltes possibilitats al servei dels ciutadans de Gavà”.

L’alcaldable ha destacat la importància d’aquest punt atès que “una ciutat es consolida i progressa quan té projectes sobre la taula que permeten transformar i garantir el model que hem construït els socialistes durant tants anys aquí a Gavà”. Aquest model “té molt en compte l’equilibri basat en uns criteris de sostenibilitat, uns criteris que són el resultat de la ciutat que tenim però sobretot seran el resultat de la ciutat que es transformarà durant els propers anys a mig i llarg termini”.

Aquests “grans projectes transformadors” inclouen “equipaments i transformacions de la nostra ciutat que permetran que es generin les condicions necessàries per tal que la ciutat progressi en benestar, en activitat econòmica, i en un model d’espai públic que sobretot preserva aquest valor de l’entorn que nosaltres tenim”.

Segurament el principal d’aquests projectes és el de l’Espai Roca, que “ens permetrà obrir el recinte d’aquesta fàbrica i generar un entorn residencial amb 400 habitatges, la meitat de protecció pública i d’aquests la meitat de lloguer, un nou sector d’activitat econòmica, i també permetrà una transformació de l’espai públic que serà més obert i més en disposició de la ciutadania”.

L’actual alcaldessa, en aquest ordre de coses, ja ha anunciat que “el proper any començarem a veure la transformació de la C-245 convertint-la en una gran avinguda que connecta Gavà amb Castelldefels, Viladecans, Sant Boi i Cornellà, un gran bulevard que donarà prioritat al transport públic i a la bicicleta i que serà un carrer, una carretera molt més amable del que és en l’actualitat”.

Sánchez ha mencionat també “el sector econòmic productiu ambiental d’Els Joncs que ha d’atreure activitats amb valor afegit perquè, com que som conscients de que estem en una zona estratègica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, podem ser exigents i ambiciosos amb el tipus d’empreses que s’ubiquin aquí al sector d’Els Joncs”.

L’alcaldable socialista ha destacat també en el capítol de projectes la urbanització del barri de can Ribes i el futur Centre de Mar a Gavà Mar, que “continuarà sent un centre cívic mantenint els usos comunitaris com fins ara però a més serà una ubicació on es podran practicar esports nàutics accessibles per a tothom i no només per uns quants que s’ho puguin permetre”. A Gavà Mar a més “treballarem de la mà del Ministerio de Medio Ambiente per tal de fer possible el tram de passeig marítim que ens falta i que ens unirà amb Viladecans”.