Ple Municipal
Els regidors sortints s’acomiaden del Ple Municipal

Ahir a la tarda va tenir lloc un Ple Municipal molt especial ja que va ser el darrer de la legislatura 2015-2019. L’ordre del dia tenia un únic punt, aprovar l’acta de l’anterior Ple, però després i ja fora d’acta els regidors sortints que així ho van voler van tenir l’oportunitat d’acomiadar-se dels seus companys. Ho van fer tots els que ja no estaran en la propera legislatura a excepció dels dos de Ciutadans, Gloria Lasheras i Carlos García.

El primer en acomiadar-se va ser Antoni Rafanell, que ha estat regidor pel grup municipal de l’extinta Convergència i Unió (CiU). Rafanell va voler posar de manifest que “després de dues legislatures ja toca fer foc nou i que altres aportin tot el que puguin i els hi permetin per tirar endavant el nostre poble”, i es va acomiadar advertint que “tant de bo que una majoria absoluta com la que té el PSC no mori d’èxit i sàpiga respectar i tenir en compte les opinions de les minories ja que tots volem el bé i el progrés del poble que estimem”.

Josep Llobet, regidor del Partit Popular (PP), tancava ahir una etapa de 24 anys en el consistori gavanenc que va començar quan el seu partit encara era Alianza Popular (AP). Llobet va donar les gràcies a tots els regidors amb els quals ha treballat aquests anys i també als tres alcaldes amb els que ha compartit Plens Municipals: Dídac Pestaña, Joaquim Balsera i Raquel Sánchez. Segons Llobet, “de vegades és el comportament de l’equip de govern per tal que un Ajuntament com aquest sigui diferent a molts, tots hem treballat sempre conjuntament per portar endavant a la ciutat, nosaltres ho vam fer quan teníem la sort de governar Espanya en temes com l’aeroport o el Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, sempre hem treballat junts i us demano que continuï sent així, tant des de l’oposició com des del govern”.

Juan Carlos Bondia, regidor de Gavà, Sí Se Puede (GSSP), ja es va acomiadar dels seus companys en el darrer Ple Municipal i va voler no obstant “agrair a les quasi mil persones que ens van recolzar en 2015 donant-los les seves firmes i els seus DNIs durant dues setmanes que vam estar en una carpa al carrer”.

El regidor d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Andreu Pérez i Lorite, va demanar disculpes “si algú en aquests quatre anys s’ha sentís ofès perquè han estat molts Plens junts”. Pérez i Lorite també va voler “felicitar al PSC per la seva victòria tot i que no vull ser cínic i, com que no m’agraden les majories absolutes, espero que sàpiguen administrar-la i encetin un diàleg sincer amb el primer grup de l’oposició, nosaltres, per fer un Gavà millor”.

El regidor republicà va admetre que li hauria agradat que “tinguessin representació en aquesta legislatura tant la CUP com els Comuns perquè són llistes arrelades en el municipi amb gent implicada en el teixit associatiu”. Però en canvi es va alegrar de que “per sort no tindrem a un partit feixista en la nova legislatura i això em satisfà profundament”, i també va ser explícit en dir que s’alegrava “i molt de que les dretes ràncies, antisocials i anticatalanes hagin passat a la meitat, de sis a tres regidors”, en referència als dos regidors que ha perdut Ciutadans i el que ha perdut el Partit Popular.

L’últim dels regidors sortints en parlar va ser el portaveu del grup municipal de CiU, Ramon Castellano, que va ser el més extens de tots ja que va anomenar un per un a tots els regidors del Ple per dedicar-los un acomiadament personalitzat. Unes paraules amb la que el regidor posava fi “a dotze anys dedicats com electe al servei de la meva estimada ciutat des del nostre Ajuntament, dotze anys carregats d’intensa dedicació amb força il·lusió i amb força projectes que he pogut fer realitat pel be, segons el meu paper, del conjunt de la ciutadania”.

Castellano va “demanar disculpes per allò on no he estat a l’alçada, espero que em sapigueu disculpar”, i per acabar va “desitjar molta sort i per sobre de tot salut als que marxeu amb mi, mentre que als que seguiu us desitjo de la mateixa manera salut i també molt entusiasme i energia per seguir fent de Gavà la ciutat més bonica i servicial del món”.

Per últim, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, també va adreçar unes paraules a tots els presents tot destacant que “des d’una perspectiva política ha estat un mandat molt intens i de vegades complicat”. L’alcaldessa feia referència al “problema polític que vivim a l’actualitat en Catalunya i que, tot i que en alguns moments ha fet que la ciutat pogués estar en una situació de certa tensió, jo els he d’agrair que tots plegats hem estat capaços de mantenir la convivència, la cohesió, la seguretat i l’ambient pacífic que ens correspon a nosaltres mantenir a la nostra ciutat”.    

Sánchez també va assegurar que tots els regidors del Ple “anteposem els interessos dels ciutadans als interessos fins i tot del nostre partit, això de vegades és difícil i ens posa en situacions complicades dins de la nostra organització, però jo els he d’agrair que sempre hem estat capaços d’aconseguir aquesta garantia i aquesta convivència”.

Així acaba, doncs, aquesta legislatura 2015-2019, i tot és a punt ja pel Ple Municipal de constitució del nou consistori que tindrà lloc el proper dissabte, 15 de juny, a partir de les 12 del migdia.