Reoberts el Parc Arqueològic i el Museu
De moment, només es poden fer visites lliures al Parc

El Museu de Gavà i el Parc Arqueològic de les Mines han reobert aquesta setmana al públic després de molts mesos d’inactivitat per culpa de la situació sanitària. Aquest dimecres, 15 de setembre, obria el Museu i aquest dijous, 16 de setembre, ho ha fet el Parc Arqueològic, tot i que fins a finals d’any ho farà en horari reduït, és a dir, dijous i divendres de 10 a 14.30 hores; dissabtes de 10 a 18.45 hores i diumenges i festius de 10 a 14.30 hores.

De moment, només es poden fer visites lliures, però no es poden oferir les guiades, ni els tallers ni les activitats incloses en l’oferta de serveis ni als escolars ni a la ciutadania. Així, la visita al Museu és lliure per veure les exposicions permanent i temporals. Pel que fa al Parc, només es pot fer visita lliure a l’exposició permanent on tots els espais permeten un recorregut segur i confortable (mina didàctica, sala d’interactius, etc.).

Per raons sanitàries és obligatori l’ús de mascareta (preferentment tipus ffp2), mantenir la distància interpersonal de seguretat d’1,5 metre, i seguir les indicacions del personal o guia en tot moment.

La tinenta d’alcaldessa de l’Àmbit d’Acció Social, Ciutat Educadora i Cultura, Ester Zamorano, ha expressat la seva “satisfacció” perquè “després de tant de temps podem tornar a posar en marxa aquests dos equipaments cabdals en la vida cultural de la nostra ciutat”.

En el jardí interior del Parc ha calgut substituir el sistema de reg

Les setmanes prèvies a la reobertura han estat intensos per posar a punt de nou les instal·lacions, especialment el Parc Arqueològic, perquè segons ha explicat un dels seus responsables, Josep Bosch, “compta amb molts espais interactius, ordinadors i audiovisuals. També cal pensar que es tracta d’un espai semiobert on s’escorre aigua si plou o poden fer nius els coloms. Per tant requereix d’un manteniment constant”.