Sant Nicasi, Nadal i Reis: tradició, cultura i solidaritat
El proper 12 de setembre arrenquen a Gavà les Festes de Sant Nicasi

Amb la inauguració dels pessebres de la Comissió de persones usuàries del Casal Municipal de la Gent Gran Torre Lluc i de l’Associació de la Gent Gran al Casal Municipal El Centre, comencen les activitats que ens acompanyaran fins l’11 de desembre.

El 14 de desembre, Sant Nicasi, els actes començaran a la parròquia de Sant Nicasi amb la missa solemne i la benedicció i repartiment dels panets, tradició que ha contat amb la col·laboració de Righetti Forners. Al llarg de la jornada els jocs tradicionals, tallers de Nadal, festivals solidaris, el cercavila, concert o el tradicional Mercat de Sant Nicasi seran algunes de les opcions per gaudir de la festivitat.

Els infants, protagonistes

Els nens i nenes de Gavà són els destinataris de moltes de les activitats preparades: hores del conte, tallers, jocs tradicionals, festivals, cercaviles o titelles a l’Espai Maragall amb l’espectacle El monstre de colors, diumenge 15 de desembre. Sens dubte els més esperats pels infants són Ses Majestats els Reis Mags d’Orient.

Els carters reials arribaran a Gavà dijous 2 de gener a l’estació de Renfe. Des de l’estació marxaran cap el campament al parc de la Torre Lluc. Els carters reials recolliran les cartes i els desitjos dels infants de la ciutat en l’espai del campament, un món fantàstic ple de personatges i d’activitats especials. Com cada any el Mussolet, de la mà de la Companyia General del Foc, recollirà els xumets dels infants que ho vulguin, se’ls penjarà al coll i es lluirà durant la cavalcada de Reis.

El divendres dia 3 es podrà visitar, a la sala de plens de l’Ajuntament “la clau de la ciutat”, que obre les portes de totes les llars perquè els Reis Mags puguin lliurar els regals. Els infants podrà recollir en aquesta visita la llumeta per encendre durant la cavalcada.

El dia més esperats, el 5 de gener a les 18.15 hores, arribaran a Gavà els Reis Mags d’Orient, a la plaça de Jaume Balmes i, a partir de les 19h. donarà inici la Cavalcada de Ses Majestats el Reis Mags d’Orient. El recorregut preparat és: plaça de Jaume Balmes, avinguda Diagonal, carrer de Guifré el Pelós, carrer de Sant Lluís, la plaça de Catalunya, l’avinguda Eramprunyà, la rambla de Maria Casas, el carrer del Centre, el carrer de Sant Nicasi, el carrer de la Rectoria, la plaça de l’Església, el carrer de Sant Josep Oriol, el Carrer de Sant Pere i de nou, la plaça de Jaume Balmes.