reparacions
El servei de reparacions gestionat per l’Ajuntament ha atès ja 32 sol·licituds

El servei de reparacions urgents a domicili integrat dins del dispositiu “Gavà t’ajuda” ha atès ja 32 sol·licituds des de que es va posar en marxa el passat 4 d’abril. D’aquestes 32 trucades, 24 ja han estat resoltes i tancades, mentre que 8 estan actualment derivades a una de les tres empreses que col·laboren en aquesta iniciativa. La major part de les incidències que han entrat són avaries amb calderes i escalfadors, d’una banda, i amb rentadores, de l’altra.

Aquestes empreses són: Installscaler, Proincat, i Servicios Generales MFR. Cal destacar que es tracta d’empreses d’instal·lacions que s’han ofert a treballar amb l’Ajuntament, que només fa d’intermediari entre el client i l’empresa. Totes tres col·laboren amb aquesta iniciativa fent algun tipus d’aportació solidària, és a dir, que n’hi ha alguna part del servei que no es cobrarà, però el client sempre haurà de pagar l’altra part de la reparació.

Toni Noguera, gerent de Proincat, ens ha explicat que “la major part dels serveis que estem fent tenen a veure amb reparacions de fontaneria”. En el seu cas, la solidaritat ja els ve d’abans de la crisi ja que col·laborem amb una entitat que lluita contra el càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu”, així que per ells estava clar que “en aquests casos de gent gran, tenint en compte la situació actual, val la pena fer feina i ajudar-los, ens agrada ser solidaris sempre que podem, i ara tenim aquesta oportunitat al poble d’ajudar a gent vulnerable sense mitjans per fer una intervenció ràpida d’urgència”.

De la seva banda, el gerent de Servicios Generales MFR, Daniel Fernández, ens ha explicat que, òbviament, “ens desplacem als domicilis particulars de la gent amb les mesures de protecció adequades, és a dir, guants, mascaretes i gel desinfectant, i a més insistim amb els clients en mantenir una distància de seguretat per poder treballar amb comoditat”. En el seu cas, la major part de serveis que estan atenent tenen a veure amb “avaries en l’aigua calenta de calderes i escalfadors, així com embussos”. Ells han decidit col·laborar amb aquesta iniciativa “per una qüestió de consciència solidària, nosaltres ara estem amb un ERTO i veus a tota la gent que està donant un cop de mà i, com que aquestes reparacions és el que nosaltres sabem fer, hem volgut ajudar a la gent que més ho necessita”.

També val a dir que el servei està principalment orientat a gent gran amb dificultats per sortir de casa i per atendre per ells mateixos les reparacions de la llar. La iniciativa també es dirigeix majoritàriament a avaries que tinguin un marcat caràcter d’urgència, no a petites reparacions que no revesteixen una especial immediatesa i, tot i que són les mateixes empreses les que filtren i decideixen quines peticions tenen aquesta urgència i quines no, al final les tres estan demostrant una “actitud molt proactiva” i sempre es mira de resoldre qualsevol petició, segons fonts de l’Ajuntament de Gavà. Les mateixes fonts apunten que “la major part de les incidències s’estan resolent en el mateix dia que entren o en un termini màxim de 24 hores”.