Talent a les Aules
Foto de família del Talent a les Aules 2022

El restaurant Mar de Pins ha acollit aquest matí el tradicional esmorzar de cloenda d’aquesta edició 2022 del talent show Talent a les Aules. A aquest esmorzar han assistit tots els mentors que han dirigit els treballs dels alumnes, a més de les representacions institucionals de Viladecans i Gavà encapçalades pels respectius alcalde i alcaldessa, Carles Ruiz i Gemma Badia.

L’alcaldessa de Gavà ha destacat que “aquesta edició ha estat molt positiva, ja fa 7 anys que es porta a terme aquest projecte i enguany hem vist l’aposta pels projectes que tenen a veure amb l’economia circular, projectes sostenibles, mediambientals, i fins i tot de l’àmbit social”.

Badia no dubta en assegurar que “el que necessitem precisament és que aquesta gent jove pensi, desenvolupi les seves capacitats per tal de poder emprendre aquests projectes d’emprenedoria, projectes que se’ls han cregut de veritat perquè eren molt bons. Tota aquesta experiència és motivadora i ajuda molt a formar a la gent jove”.

De fet, Badia recorda que “ens interessa molt aquest projecte de cara a que, sobretot, la part educativa s’integri molt en el món laboral, en el món empresarial, i que puguem descobrir el talent que tenen molts nois per tal d’emprendre aquest tipus de projectes”.

L’alcaldessa ha posat també de manifest que, en realitat, l’esmorzar d’avui està concebut com “un acte d’agraïment als mentors de les empreses, que han posat el seu temps i la seva experiència a disposició dels 750 alumnes de 10 escoles de Gavà i 10 de Viladecans que han participat aquest any”.

Talent a les Aules
Ruiz i Badia han dirigit unes paraules als assistents a l’esmorzar d’aquest matí

Carles Ruiz, de la seva banda, ha destacat que el Talent a les Aules “és un projecte que té molts valors positius. El primer és la col·laboració entre dos ajuntaments, el de Gavà i el de Viladecans. El segon, és que estem estimulant que aflori aquest talent que tenim a dins dels nostres centres educatius, i que es veu perquè cada any veiem projectes molt innovadors, originals, inèdits, i cada any els alumnes presenten coses noves que ens sorprenen i que són de molta qualitat”.

Tot i que enguany el talent show l’han guanyat alumnes gavanencs, Ruiz destaca (molt esportivament, tot s’ha de dir) que “aquí sí que és veritat que l’important és participar, perquè el procés és tan important com el resultat. És cabdal el fet que els alumnes tinguin els tutors que els acompanyen i els expliquen com pot funcionar un projecte d’aquest tipus. Òbviament, si guanyes sempre és molt millor, però crec que l’important aquí és el procés en el que els alumnes poden veure les seves capacitats i adonar-se de que poden fer les coses”.

En l’esmorzar d’aquest matí també hi eren presents els dos directors del talent show, Juan Castilla i Laura Benítez. Benítez s’ha mostrat molt satisfeta ja que “aquesta ha estat la primera temporada post-Covid sense cap tipus de restricció. Hem pogut omplir els teatres, els mentors s’han pogut reunir amb els equips, i per tant hem pogut treballar en grup i presencialment, que és com ens agrada”. Benítez valora molt positivament aquesta presencialitat perquè “els alumnes, després de tota aquesta pandèmia, necessiten treballar colze a colze i poder reunir-se amb els seus mentors. La resposta de tots ells ha estat brutal, com sempre, i estem molt orgullosos dels joves de Gavà i de Viladecans”.