Talent a les Aules
Foto de família amb tots els finalistes, l'alcaldessa i els organitzadors del Talent a les Aules

La novena edició del Talent a les Aules ha arrencat oficialment avui amb un acte a l’Espai Maragall on s’han donat a conèixer els 10 finalistes d’aquesta edició. El talent show, de fet, enguany ha canviat una mica la seva dinàmica perquè ja s’havien presentat abans d’avui els projectes per part dels alumnes.

És una de les novetats d’aquesta novena edició (tot i que fa 10 anys del primer Talent a les Aules), però n’hi ha altra molt important: després d’haver compartit edició durant molts anys amb Viladecans, enguany les dues ciutats presentaran les seves pròpies edicions del Talent a les Aules. L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, s’hi ha atansat fins aquest acte i ha recordat en aquest sentit que “hem tornat a on vam començar ja que Gavà va ser el primer municipi en solitari on es va fer el Talent a les Aules ara fa 10 anys. A més, cada municipi on es fa aquest concurs el fa en solitari, i té sentit fer-ho així aquí també perquè és millor agrupar als alumnes d’un sol municipi”.

La batllessa gavanenca està molt contenta amb el desenvolupament del Talent a les Aules: “Crec que a aquestes alçades aquest és ja un projecte emblemàtic de la nostra ciutat, un projecte que cal mantenir perquè reforça moltíssim la formació dels nostres joves”.

Els 10 projectes finalistes, doncs, d’aquesta novena edició del Talent a les Aules són aquests: Tractament de fòbies, d’Eduarda Gruber i Gemma Galvan, per part del CEFP Núria; Healthy Bites, de Marc Guardia i Christian Belio, alumnes del col·legi Immaculada Concepció; Ecomototaxi, de Lydia Serrano i Nacho Caparrós, del col·legi Sagrada Família; GoodGradesOnly, d’Iria Vera i Ana Lavás que són alumnes del col·legi Sagrat Cor; Worksafe, de Lucas Rodríguez i Daniel Rodríguez, alumnes del col·legi San Pedro; Vazar, de Marcos Carmona i Noa Aguilera, per part del col·legi Santo Angel; Tripterest, de Clara Juvé i Irene Culebras, alumnes de l’Institut Bruguers; Win-Win, de Laia Mogino i Maria Alonso, alumnes de l’Institut Calamot; Zen Teel Toolkit, de Marta Bals i Nerea Bals, alumnes de l’Institut Calamot; i Laum-El bolígraf intel·ligent, de Laura Hidalgo i Uma Tejerina, alumnes de l’Institut Escola Gavà Mar.

Laura Benítez i Juan Castilla són els dos directors del Talents a les Aules des de la seva creació ara fa 10 anys. Benítez, en relació a la novetat d’anar Gavà en solitari aquest any, ha destacat que “Gavà i Viladecans han estat set edicions fent una edició conjunta i s’han separat les edicions per l’únic motiu de que pugui anar un guanyador de Viladecans i un de Gavà a Silicon Valley ja que a la resta de pobles cadascú portava a aquest viatge, que és el primer premi del Talent a les Aules, els seus guanyadors. D’aquesta manera tindrem guanyadors de Gavà i guanyadors de Viladecans, i per tant un equip de cada municipi podrà viatjar a Silicon Valley”.

El que no ha canviat gens, ni en aquesta ni en cap altre de les anteriors edicions, és l’objectiu del Talent Show: “Volem sensibilitzar als joves sobre temes no només d’emprenedoria sinó també d’empresa, que entenguin com funciona una empresa perquè al final estem envoltats d’empreses i a vegades els hi manca aquesta informació”.