
El concurs de talents Talent a les Aules ha entrat ja en la fase de mentoring. És en aquesta fase on els 24 grups escollits, 12 de Gavà i 12 de Viladecans, rebran l’ajuda dels seus mentors, empresaris i emprenedors locals que visitaran les escoles per fer xerrades sobre emprenedoria i començar a treballar amb els equips que els hi han estat assignats. D’aquesta manera, els participants rebran les primeres pautes per tal de transformar les seves idees en un pla d’empresa real que pugui competir pels premis finals del concurs.
Dos d’aquests mentors han estat aquest matí en una sessió de treball al col·legi Santo Ángel. Es tracta de Mayca Luna, CEO gerent de la immobiliària Lunallar, i Elena Cañadas, responsable de màrqueting de Lubrizol, que és l’empresa matriu de la gavanenca Lipotec.
La participació de Lunallar en el concurs de talents ve gairebé obligada atès que, tal i com ens explica Mayca Luna, “volem participar en el creixement dels joves de Gavà, ells són la llavor del futur i és molt important recolzar-los i ajudar-los en el seu recorregut, ajudar-los sobretot a que aquesta llavor que tenen pugui créixer per tal que després pugui revertir en aquesta població i en aquesta societat, hem d’obrir-lis la ment per tal que aconsegueixin els seus somnis”.
Luna a més està encantada amb el fet que joves estudiants estiguin lluitant per fer realitat les seves idees de negoci: “Crec que tenim l’obligació i el compromís de començar a crear persones que es plantegin que poden fer el que vulguin a la vida però que han de creure-hi, sembla que estan abocats a cercar una feina de sou fixe, que és molt lícit i digne, però la vida ha d’anar enfocada al que t’apassiona”.

Elena Cañadas, de la seva banda, ha destacat que per la seva empresa “és important aquest contacte amb els estudiants per explicar-los la nostra visió de la importància de l’emprenedoria i també per la possibilitat d’identificar noves idees que després es puguin portar a terme en el món real”. Segons Cañadas, que els joves tinguin ja contacte amb conceptes econòmics “és molt bo perquè és una de les coses que la nostra generació no ha tingut, així que si des de tan joves ja tenen contacte amb aquests conceptes, encara que no sigui en profunditat, és molt interessant perquè això és part de la realitat de la feina que tindran en un futur, és important que sàpiguen de què estan parlant a nivell econòmic”.
Els 24 grups que han entrat en aquesta fase han estat escollits d’entre gairebé 300 que han presentat candidatura en l’edició d’enguany del concurs, la cinquena globalment tot i que la quarta que es realitza conjuntament entre Gavà i Viladecans. D’aquí en sortiran 12 finalistes, 6 a cada ciutat, que són les propostes que participaran a la gran final i que optaran als premis, el més important dels quals és un viatge a Silicon Valley. Entre les 24 idees de negoci que ara mateix s’estan jugant el passi a aquesta final hi ha, per exemple, un sistema per demanar silenci a les sales d’espera dels hospitals quan el soroll puja de certs decibels, una màquina per transformar residus en energia, o un cinturó amb detectors de moviments per a persones invidents.