Isidre Casas, portaveu del GRup Municipal Junt per Gavà
Isidre Casas, portaveu del Grup Municipal Junts per Gavà

Hi ha temes que ocupen i preocupen a molts veïns i veïnes de Gavà i que, per raons diverses, s’han posat sobre la taula les darreres setmanes. D’alguns d’ells ja fa temps que se’n parla i se’n seguirà parlant, d’altres s’han precipitat i tornen a l’oblit fins que alguna causa externa els porta, de nou, a primera plana. I mentrestant, com diu aquell, qui dia passa any empeny.

Anem a pams. «Salvem Can Sellarès»: projecte urbanístic al terme municipal de Viladecans, però en terrenys copropietat de Gavà. Instal·lació referent per a molt veïns i veïnes de Gavà i Viladecans amb un dèficit d’inversions històric i probable raó de ser del projecte. «No al soroll»: reclam dels veïns i veïnes de Gavà Mar en contra de l’ampliació de l’aeroport del Prat. Després d’uns anys sense parlar-ne, tornen els deliris d’AENA per ampliar la tercera pista, fer-ne una quarta o canviar la configuració de les pistes a independents. «La Pagesia s’ofega»: arran de la llevantada Glòria torna a evidenciar-se la manca d’inversions en infraestructures, especialment hidràuliques, quan es neguen els conreus i es provoquen grans pèrdues a la pagesia. I per últim, «No al Pla de Ponent-Salvem el Calamot»: macroprojecte urbanístic que preveu construir més de 4.000 noves llars en 186 hectàrees de terreny actualment ocupat per vegetació diversa, béns d’interès històric i espai natural d’esbarjo i esport per a molts veïns i veïnes.

Tots ells són reclams que neixen des d’entitats i/o associacions contràries als respectius projectes així com demandes d’inversions que han aconseguit transcendir la realitat municipal.

Més enllà d’interessos partidistes —que no toquen—, la legitimitat ciutadana exigeix el màxim consens entre tots els actors. Consensuar «com» i «per què», sense oblidar d’on venim i cap on volem anar. Nosaltres hi serem: i vosaltres?