Isidre Casas, portaveu del GRup Municipal Junt per Gavà
Isidre Casas, portaveu del Grup Municipal Junts per Gavà

Ara fa unes setmanes, vam organitzar una reunió al nostre municipi amb la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació de la Conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Meritxell Budó, secretària en cap, i en Roc Badiella, adjunt a la secretaria.Vaig aprofitar per traslladar-los algunes de les qüestions que preocupen els gavanencs i gavanenques en l’àmbit de la salut.

En primer lloc, s’ens va transmetre des de la Conselleria que, tot i reconèixer les mancances, s’està treballant per recuperar la normalitat prepandèmica en l’atenció primària, enfortir les tasques de prevenció com a pal de paller del sistema i, molt especialment, d’infermeria de la salut mental.

En segon lloc, l’inici operatiu previst per al CAP3. Cal dir que, un cop licitada l’execució de les obres, s’està treballant en la revisió  funcional del projecte amb la previsió de començar l’activitat en el decurs del 2024.

En tercer lloc, l’absència d’urgències nocturnes, a partir de les 20 hores, a cap dels dos CAP de que disposem actualment. Aclarir que aquests serveis venen regulats pel que estableix el PLANUC (Pla Nacional d’Urgències de Catalunya). Tot i així, vam transmetre la possibilitat de replantejar-lo en el sentit d’oferir aquest servei en algun dels CAP Gavà  en lloc d’haver de desplaçar-se al CUAP Castelldefels.

Finalment, i directament lligat al servei d’urgències nocturnes, vam demanar per l’absència del servei de farmàcia de guàrdia al nucli urbà. En aquest sentit, es tracta de decisions estratègiques de les mateixes farmàcies per raons estructurals i de rendibilitat. #FemSalut.