Arrenca la tercera edició del concurs Talent a les aules
Arrenca la tercera edició del concurs Talent a les aules

Avui s’ha presentat a l’Atrium Viladecans la tercera edició del concurs Talent a les Aules, una iniciativa dels ajuntaments de Gavà i Viladecans que té l’objectiu de potenciar el talent emprenedor entre la joventut de la nostra ciutat. El programa va adreçat als estudiants de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat, i Cicles Formatius de grau mitja i grau superior, matriculats en qualsevol centre educatiu de Gavà i Viladecans, tant públic com concertat com privat.

Els joves que vulguin participar han de formar grups de dos membres i pensar en una idea de negoci que sigui innovadora, creativa, i que pugui ser viable. D’entre tots els projectes s’escolliran els 24 millors, 12 de Gavà i 12 de Viladecans. A cadascun d’aquests 24 equips seleccionats se’ls assignarà un mentor, que serà un empresari de la seva localitat i que serà qui ajudarà i orientarà als joves per elaborar el seu pla d’empresa. Finalment hi haurà dues semifinals, una a cada municipi, on s’escolliran els sis millors projectes de cada ciutat.

D’entre aquestes 12 propostes, un jurat professional del món de l’empresa i l’emprenedoria escollirà quatre guanyadors del tercer premi, dos equips guanyadors del segon premi, i un equip guanyador del primer premi. El tercer premi consisteix en la participació al Barcelona Entrepreneur Experience Day; el segon és un viatge de tres dies a Brussel·les per visitar institucions i organismes relacionats amb l’emprenedoria; i el primer premi és un viatge de cinc dies a Silicon Valley, a San Francisco.

L’acte de presentació ha estat presidit pels alcaldes de Gavà i Viladecans, Raquel Sánchez i Carles Ruiz respectivament. Sánchez ha assegurat que des de Gavà hi ha “molta satisfacció perquè veiem que aquesta iniciativa cada vegada suma més gent, cada vegada hi participen més centres educatius i cada vegada hi ha més mentors que volen explicar als alumnes la seva experiència i els ensenyen competències que van més enllà de les aules”.

L’alcaldessa de Gavà també ha destacat que d’aquest concurs “han sortit en altres edicions idees que han estat molt interessants”, i s’ha mostrat “convençuda de que aquesta tercera edició serà un èxit i segur que els alumnes treuen d’aquí aprenentatges molt interessants per un món en el qual cada vegada hem de ser més competitius”.

Carles Ruiz, de la seva banda, ha posat l’accent en el fet que “la innovació és, de fet, el futur d’aquesta zona Delta on hi estan Gavà i Viladecans, una zona que serà el lloc de Catalunya de més implantació d’empreses innovadores, i per tant nosaltres el que volem és treballar aquesta innovació des dels centres d’ensenyament”.

El batlle viladecanenc ha recordat que aquesta promoció de la innovació a les aules “ja la fem amb alguns programes a les escoles, i també vam decidir en el seu dia sumar-nos a aquesta iniciativa de Gavà que per nosaltres és molt important perquè porta la innovació als centres de secundària, i ho fa treballant idees concretes i per tant estimulant la capacitat de desenvolupar projectes dels estudiants”.

Talent a les Aules va néixer a Gavà amb el nom de Gavà Talent Factory en la seva primera edició, que va tenir lloc l’any 2014. Ja en la segona, l’any 2017, es va incorporar la ciutat de Viladecans i va passar a anomenar-se Talent Factory.