CYMI
Els treballadors de CYMI asseguren que l’empresa és viable

Els 47 treballadors del centre de treball que l’empresa CYMI té a Gavà afronten avui el segon dia d’aturades parcials en protesta per la decisió de tancar aquest centre que ocupa dues naus al polígon industrial La Post. Els empleats s’han concentrat a primera hora del matí davant les portes de l’empresa per pressionar a la direcció per tal que negociï un pla de viabilitat.

La decisió del tancament del centre de treball gavanenc va ser comunicada als treballadors el passat mes de desembre. Així ho ha explicat Óscar Gibert, secretari del comitè d’empresa de CYMI, que ha assegurat que “el que vol fer l’empresa és traslladar el personal als centres que tenim a tota Espanya, no volen parlar d’un ERE ni fer cap acomiadament, però nosaltres com a comitè no estem disposats a això perquè entenem que aquest centre de treball és viable, així que hem demanat un pla de viabilitat però l’empresa s’ha negat en rodó i continua amb el seu pla, fins i tot ja han començat a traslladar personal a Madrid o Tarragona”.

Gibert vol deixar molt clar aquesta viabilitat del centre de treball: “El problema és que si no tinguéssim feina llavors sí que negociaríem el que fos, però és que tenim producció fins l’any vinent així que no entenem aquesta situació”. Fonts sindicals de l’empresa ens han confirmat que “no solament no entra cap nova comanda des del passat estiu, sinó que sabem que s’han rebutjat comandes de fins a dos milions d’euros”.

Segons Gibert, l’empresa addueix que “porten cinc anys amb pèrdues però això amb números a la mà sabem que no és així, sí que és cert que al principi d’aquests cinc anys si que n’hi havia pèrdues però la veritat és que els darrers anys les hem recuperat i anàvem en ascendència”. El treballador recorda, de fet, que durant la visita de l’alcaldessa a l’empresa el passat mes de novembre es va dir que CYMI necessita més mà d’obra qualificada.

L’empresa ha comunitat ja als treballadors que la seva previsió és tancar el centre de treball gavanenc el proper mes de novembre. Una data que sobta als treballadors ja que “tots sabem que, per la producció que tenim, és impossible tancar el mes de novembre, així que no sabem si és que volen portar-se la producció a un altre lloc, no ho sabem perquè encara no ens han dit res d’això”.

Raquel Sánchez s’ha atansat aquest matí per interessar-se per la situació dels treballadors de CYMI i per mostrar el seu suport. L’alcaldessa de Gavà ha manifestat que “s’ha de defensar sempre que es puguin mantenir llocs de treball, en aquesta empresa i a la nostra ciutat, i en aquest cas, com que sembla que no hi ha la suposada inviabilitat, vull mostrar-me al costat dels treballadors com no pot ser d’altra manera”.

L’alcaldessa ha assegurat a més que l’Ajuntament “intentarà mediar amb l’empresa, si d’alguna manera ho podem fer, per tal que s’asseguin en una taula a negociar les condicions o els expedients que pertoquin d’una manera ordenada i regulada i sobretot intentant garantir al màxim els llocs de feina i, si això no és possible, doncs que al final es trobi una solució negociada a aquesta situació”.