Tret de sortida al Temps d'Espàrrecs amb un munt d'activitats
Tret de sortida al Temps d'Espàrrecs amb un munt d'activitats

Gavà va donar el tret de sortida, el passat divendres, al programa Temps d’Espàrrecs amb amb una festa a la plaça Major,  amb música, ball, i obsequis i amb un showcooking al Mercat de la Boqueria de Barcelona. El programa de propostes, que s’allargarà durant 15 dies, inclou per exemple, l’activitat de la pagesia de donar a conèixer la tradició de l’ofici amb un taller per aprendre a manadar espàrrecs i per promocionar l’art de les paneres artístiques. Així, se n’exposaran  algunes de llavors fetes en edicions anteriors al Mercat del Centre i a MercaGavà.

GastroGavà a la carta

L’Espàrrec de Gavà també es podrà assaborir, fins al 7 de maig amb una vintena de restaurants participants en el format GastroGavà a la carta. Es tracta d’A Rolete, Al Karbón Urban Grill, Anhel, Blat Italian Restauran, Cafè Bar París,Cafè Teatre, Kawai, El Forn, La Pineda, Lancaster Beach Club, Mar de pins, Margú, Mise en Place, Tasta’mm Burger & Gin, Gastro Mercat Restaurant, Guasabi Street Shushi, Harlem, Ermita de Brugués, KM Rojo, La Vinya 2.0, i Miralmar  junt amb les recomanacions vinícoles dels cellers La Vinya i Bacu’s.

També es muntaran tallers de cuina per ensenyar a elaborar receptes amb l’espàrrec de Gavà.

Tallers

  • Taller al restaurant Major 36 amb el xef  Manel Armengol. Dimarts 25 d’abril de 18 a 19.30 hores
  • Taller a Sunset Pastisseriaamb Iván Amores. Dimecres 3 de maig de 18 a 19.30 hores
  • Taller a El Forn Restaurant amb la xef Sara Martínez. Dijous 4 de maig de 18 a 19.30 hores
També s’organitza el concurs d’aparadors comercials. Diversos establiments es guarneixen amb motius relacionats amb la Fira d’Espàrrecs i l’agricultura amb cartells d’edicions passades i fotos de la pagesia. Com l’any passat, la iniciativa integra la participació d’un grup d’alumnes de l’institut El Calamot.

Les activitats culminaran el 7 de maig amb una celebració popular al parc de la Torre Lluc.

El president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, assegurava que amb aquest previ de la fira es contribueix a “reforçar la promoció de l’espàrrec, el producte estrella del nostre conreu, i fer més estreta la col·laboració amb la restauració ja que ambós sectors ens necessitem mútuament”.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, destaca la importància què “l’espàrrec gavanenc tingui un recorregut més enllà de Gavà i es pugui conèixer arreu” i posa en valor el paper la restauració de la ciutat que “ens mostra les seves múltiples vessants culinàries amb els plats que ens oferiran durant aquest Temps d’Espàrrecs, tant el la versió de GastroGavà a la Carta, com al GastroGavà de la Fira d’Espàrrecs”. Per a Badia, “aquest certamen ens ofereix la possibilitat també de conèixer el teixit comercial i associatiu i gaudir d’un gran ventall de propostes per a tots els públics”.