Trobada Trans de grups LGTBI
Trobada Trans de grups LGTBI

Gavà ha acollit aquest dijous una trobada Trans d´entitats LGTBI. L’activitat, encabida en les jornades Octubre Trans que des del passat dia 17 es porten a terme a la ciutat, va comptar amb les ponències de Miguel Missé activista, sociòleg i persona encarregada de contribuir al disseny de les polítiques públiques del col·lectiu LGTBI i de Marta Evelia Aparicio, psicòloga coordinadora del màster d´estudis de gènere i investigadora i professora del màster d’estudis LGTBIQ a la Universitat Complutense de Madrid.

Missé va reflexionar sobre el passing, concepte que segons explica “fa referència a quan una persona és trans, però no se li nota, quan ningú es planteja que qui té davant ha fet una transició. És una estratègia de supervivència en una societat que és trànsfoba, rígida i molt binària, i el passing és la clau per tenir èxit social, trobar feina, parella i per a no ser agredits en espais públics”.

Marta Evelia Aparicio va centrar la seva intervenció en “l’acompanyament en l’àmbit de la salut de les persones trans per millorar la seva qualitat de vida i perquè visquin en una societat més justa i còmoda”. Segons Aparicio “per aconseguir aquesta fita l’educació és clau per tal de sensibilitzar a tothom d’aquestes realitats, mentre que en matèria de salut és molt important que els professionals estiguin prou formats per atendre les necessitats d’aquest col·lectiu”.

Com a conclusió de l’acte es va fer un impro show a càrrec de Vidda Priego, actriu, còmica, guionista i pedagoga teatral trans no-binària.

L’Octubre Trans acabarà el 30 d’octubre, a les 17 hores, a la Casa Gran amb l’obertura de l’espai de trobada per a persones trans: La meva vida, la meva ploma! pensat per fer un acompanyament emocional davant de les vivències que es presentin en el procés de fer-se més propers a la identitat de gènere.