UME
Bicicletada a la platja el 20 de febrer per celebrar els 59 anys de la UME

La Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME) organitza el proper diumenge, 20 de febrer, una bicicletada a la platja. L’activitat la fan des de ja fa molts anys per celebrar els successius aniversaris de l’entitat, i de fet aquesta és només una de les moltes activitats que organitzen aquests dies amb motiu des 59 anys que compleix la UME.

La seva presidenta, Brugués Comas, ens ha explicat que la intenció és “sortir de la seu de l’entitat a les 9 del matí i tornar cap a la una del migdia. Baixarem per l’avinguda Bertran i Güell acompanyats per la Policia Local fins Can Torelló, ja que com que la previsió és d’uns 100 assistents som molts ciclistes i hem d’ocupar tant el carril bici com la calçada. Després ja agafem diversos camins agrícoles fins arribar a la platja, on farem un esmorzar popular. I finalment la tornada ja es fa tota sencera pel carril bici”.

L’activitat es va haver de re-formular l’any passat degut a la pandèmia, però enguany torna al seu format tradicional. El recorregut des del local de la UME fins a la platja “és d’uns 4 ó 5 quilòmetres d’anada i el mateix de tornada, i habitualment triguem una hora en fer la distància”. L’activitat està oberta a tothom, siguin o no siguin socis de la UME, però cal inscripció prèvia demanant-la a l’adreça de correu electrònic umesecretaria@gmail.com.

Aquesta és una de les moltes activitats que la UME organitza per celebrar precisament els seus 59 anys d’història. La primera ja va tenir lloc la setmana passada amb la inauguració d’una exposició fotogràfica del Gavà dels anys 60 del segle passat, però en venen més. Per exemple, divendres 18  a les 20:00 hores hi haurà una tertúlia literària al voltant de l’obra de Paolo Cognetti “Sense fer mai el cim”, que serà al local de la UME.

El dissabte 19 hi haurà una visita oberta al Castell d’Eramprunyà que es farà entre les 10:00 i les 13:00 hores, amb punt de trobada al mateix castell. En aquesta jornada, a més de la visita oberta, els Guies del Castell hi seran per resoldre dubtes i es realitzarà una petita visita guiada centrada en la consolidació del castell.

Per últim, hi haurà dues projeccions de documentals. D’una banda, el mateix 19 de febrer i també al local de l’entitat es passarà la sèrie documental “Missió Àrtic”, i a més hi ha prevista també una tarda de joc i xocolatada. Tot entre les 17:00 i les 19:00 hores.

L’altre documental es podrà veure el 23 de febrer, a partir de les 19:30 hores, i està centrat en el món de l’alpinisme. Aquesta projecció s’acompanyarà de tapes i cervesa.

L’objectiu de tota aquesta agenda d’activitat és, segons ens destaca Comas, “fer grup, i de fet normalment amb aquest objectiu fem cada any un sopar i un reconeixement individual a socis que havien fet una tasca important a dins de l’entitat , però portem dos anys sense poder-ho fer i ara per ara és inviable pel tema Covid”.