Prop d’un miler de persones van participar, aquest diumenge, de la gran calçotada organitzada pel, recentment constituït, Gremi de Restauradors. L’àpat popular, que va tenir lloc a la Torre Lluc, va servir per posar el punt i final a la Ruta del Calçot de Gavà, on durant aquests darreres setmanes, 19 bars i restaurants del nostre municipi s’hi van sumar oferint fins a 400 tapes i 2500 menús amb aquest producte dels nostres conreus com a protagonista de les elaboracions.

La festa va arrencar pels volts de les 12 del migdia amb una degustació de tapes i un vermut popular. El dinar es va començar a servir a les 13.30 hores i, amb els 12 euros que valia el tiquet, s’hi incloïa una teula amb 10 calçots, amb la corresponent salsa de romesco, una botifarra, una llesca de pa de pagès, una beguda i una crema catalana de postres.

Des del Gremi de Restauradors, integrat per 25 establiments, el seu president, Àngel Marín, valorava “positivament la massiva resposta ciutadana perquè, tot i que organitzar un esdeveniment així comporta un gran esforç, creiem que val la pena perquè és bo per la ciutat”.

Més de 20 persones van treballar durant aquesta festa en què es van muntar llargues taules i fins a 400 cadires i es van es coure quasi d’11.000 calçots aportats per la Cooperativa Agropecuària de Gavà. El seu president Josep Pañella es mostrava “molt satisfet de l’èxit assolit” i destacava “la qualitat del nostre producte” tot recordant que “aquesta temporada la pagesia local n’ha collit més de 5 milions d’unitats

L’alcaldessa, Gemma Badia, va expressar la seva “alegria de veure la massiva assistència en una dia tant maco per assaborir el calçot de Gavà, un producte del nostre Parc Agrari, boníssim i de km0 que cada vegada guanya la fama que mereix”. Badia ha lloat “la bona feina del Gremi i l’èxit de la Ruta del Calçot” i ha assegurat que “iniciatives com aquestes, que contribueixen a fer ciutat, són possibles i exitoses gràcies a les sinèrgies que es creen també amb la Cooperativa Agropecuària de Gavà i Wow Gavà”.

La trobada va estar amenitzada amb el concert, en format acústic, dels Please, la banda tribut dels U2.