Unió de Pagesos demana inversions per evitar inundacions al Parc Agrari

Unió de Pagesos demanat, a través d’un comunicat, que les administracions facin “inversions urgents per millorar el drenatge de la zona de Gavà i Viladecans del Parc Agrari del Baix Llobregat”, que després de les darreres pluges “ha tornat a quedar inundat afectant els cultius d’aquesta part del delta del Llobregat”. Unió de Pagesos recorda que ja “fa tres mesos que es va inundar la zona agrícola de Gavà i part de la de Viladecans a causa dels efectes del temporal Glòria” i així també ens ho explicava, aquest matí, el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella.

El sindicat agrari assenyala que “la zona és un problema de fa molts anys” perquè “les corredores condueixen l’aigua fins a l’estany de la Murtra, i en aquest punt l’aigua va cap al mar, però l’autovia C-31 fa de barrera i impedeix un drenatge ràpid, que és clau perquè no es perdin les collites”.

Unió de Pagesos també recorda que “als anys noranta ja es va fer una actuació de millora, posant un cargol d’arquímedes per tal que l’aigua acumulada als camps desaigüés més ràpidament, però aquesta solució va ser insuficient, i des de llavors periòdicament s’han anat perdent collites per aquest motiu. El pas dels anys i els darrers episodis de pluges intenses han portat la pagesia a una situació insostenible, ja que les pèrdues de collita són constants”.

Unió de Pagesos també afirma que “tot i que hi ha diversos estudis amb propostes de solucions a aquest problema, fins ara cap administració s’ha compromès a invertir-hi per arreglar la situació de manera definitiva”.