Vermut & Music
Un concert de l'edició de tardor de l'any passat del Vermut & Music

L’Agrupació de restauradors de Gavà (ARG) organitza la tercera edició del Vermut & Music. Es tracta d’un esdeveniment en el que, durant quatre dissabtes consecutius, 12 establiments adherits a l’entitat oferiran als seus clients música en directe d’artistes locals. Entre aquests locals hi ha A Rolete Pizzería, Club de Café, Ermita de Brugués, o Anhel Restaurant.

Segons Josep Maria Lluch, president dels restauradors gavanencs, la intenció és “aprofitar que ha arribat la primavera i que ja no hi ha restriccions i oferir concerts a les terrasses per animar a la població, i de passada animar també als clients dels locals on es faci la música en directe”.

L’ARG va organitzar el 2021 dues edicions del Vermut & Music, una a la primavera i una altra a la tardor associada al Gavà Hall of Fame. L’èxit d’aquestes dues edicions del Vermut & Music queda acreditat pel fet que “en aquesta ocasió hem rebut el triple de peticions de restauradors per participar-hi. Crec que els que no van participar l’any passat, bé perquè en aquell moment no ho veien clar o perquè no eren socis, van veure que va ser un èxit, les xarxes bullien amb comentaris, les reserves s’esgotaven, i la gent ho comentava pels carrers”.

Entre els artistes que oferiran alguns d’aquests concerts hi ha Veni García, Jean Paul, Mala Vida o Jukebox. Una de les intencions dels restauradors és que “els artistes siguin de Gavà o de molt a prop, el que encaixa perfectament amb la nostra filosofia d’oferir producte de proximitat i de quilòmetre zero, així que per què no fer-ho també en el camp artístic. De totes maneres, els músics tenen també la seva agenda i no podíem omplir els 12 locals que participen en aquesta edició, així que també tenim gent d’El Prat o de Castelldefels”.

La filosofia, doncs, d’aquest Vermut & Music, és molt local i amb un objectiu molt clar de col·laboració: “L’esdeveniment va néixer amb la intenció d’ajudar tant als restauradors, que llavors sortíem del més dur de la pandèmia, com als músics locals, que és un col·lectiu al qual la pandèmia també ha afectat força. Amb aquesta idea va néixer l’any passat i amb aquesta idea continuem, tot i que també volem donar a la població en general una opció més d’esbarjo de cap de setmana, que també fa falta”.

A més, Lluch també deixa clar que “volem amb aquesta iniciativa que la gent conegui nous locals, perquè de vegades la gent no es mou del lloc on vas sempre, i està bé que et forcis a conèixer llocs nous ni que sigui per l’excusa de veure a un artista que t’agrada”.

Els concerts d’aquesta edició del Vermut & Music tindran lloc els dissabtes 28 de maig i 4,11 i 18 de juny.