Criterium de Llançaments Ciutat de Gavà

L’Estadi Municipal La Bòbila de Gavà acull dissabte 9 de juliol durant tot el dia el VIII Criterium de Llançaments Ciutat de Gavà. El critèrium està organitzat pel Club Atletisme Gavà que també li atorga el nom de “Memorial Emiliano Moro” en record d’aquest destacat atleta de l’entitat que ens va deixar tot just al començament del confinament dur de 2020.

Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà, ens ha explicat que “el critèrium és específic de totes les disciplines de llançament, és a dir, de disc, de javelina, de pes i de martell, tant en categoria masculina com femenina, i està obert en principi a categories absolutes, però en realitat podrà participar tothom a partir de juvenil cap amunt”.

Respecte a la participació prevista, Peso adverteix que, “donades les dates en les que es celebra aquest critèrium moltes marques ja estan fetes i, tot i que les marques que es facin són puntuables com sempre, aquest fet farà que la participació no sigui molt elevada ja que molts atletes que podrien o voldrien venir ja tenen les seves marques fetes”. S’ha d’atendre a més a una altra circumstància, i és que “es tracta d’una competició específica només de llançaments, i ens aquest casos les participacions òbviament són més limitades que en esdeveniments com els de velocitat, on podem aplegar prop de 500 atletes”.

Per tot plegat, Peso creu que “la participació segurament estarà al voltant dels 100 atletes”. A més s’ha de tenir en compte que “ a nivell organitzatiu és una competició més complicada de desenvolupar que altres com les de velocitat, ja que els llançaments tenen els seus temps, i en cada concurs posem un topall d’entre 12 i 15 atletes, els ritmes dels llançaments són molt diferents dels de les altres competicions”.

Precisament el fet de que arribi al final del calendari, amb la majoria de marques ja aconseguides amb anterioritat, afectarà a que una de les atletes gavanenques més importants a l’actualitat, Laura Redondo, no participi en aquest critèrium. “I ens alegrem de que no participi”, comenta Peso, “perquè el motiu és que estarà volant cap a Estats Units per competir en el Campionat del Món que es celebrarà la setmana vinent, i si no ve vol dir que ja està classificada”. Aquest Campionat del Mon d’Atletisme es celebrarà a Oregon entre el 15 i el 24 de juliol.

En el Club Atletisme Gavà, on Redondo és entrenadora, òbviament segueixen molt a prop la seva carrera i se senten molt orgullosos de les seves fites: “Estem molt contents i orgullosos de la seva trajectòria, al club és una entrenadora molt estimada i és un referent a la nostra entitat, que la tinguem en el nostre club és realment un luxe”.

Cal destacar, pel que fa precisament a la disciplina que practica Redondo, el llançament de martell, que “tenim el compromís amb el Club de Futbol Gavà de fer-lo només quan acaba la temporada regular de futbol, és un acord que tenim perquè el martell perjudica molt la gespa, no només l’aixeca sinó que també fa un forat i costa una mica de recuperar”.