Vincelona
Tort, Badia i Martínez, en la tradicional foto de família de la visita

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha visitat aquest matí l’empresa Vincelona, ubicada al polígon industrial La Post de Gavà. Vincelona és dedica a la distribució de vins a hostaleria de la província de Barcelona, i s’ubica a Gavà des de l’any 2013, tot i que va néixer un any abans, el 2012.

Badia ha destacat que Vincelona “no només comercialitza vins, sinó que té un valor afegit notable que és molt agraït no només pels seus clients, sinó també pels seus proveïdors, que veuen que tracten amb professionals que coneixen moltíssim el tracte amb el vi, el tracte amb la terra, i el que s’espera de la seva feina”.

En aquest sentit, Badia s’ha mostrat impressionada pel que s’ha trobat a Vincelona, “un coneixement profund del que és l’enologia, dels diferents tipus de vins, i m’ha sorprès moltíssim la gran quantitat de primeres marques amb les que belluguen. El fet de tenir una empresa referent que pugui posar a Gavà en un lloc on crec que es mereix és sempre un plus per la nostra ciutat”.

L’alcaldessa, després de la visita, no ha dubtat en qualificar com a “activitat potent que es belluga arreu” la línia de negoci de Vincelona, i espera que “puguin estar a Gavà molt més dels deu anys que porten ara per tal de poder seguir gaudint d’aquest creixement que, tot i la pandèmia, han pogut desenvolupar amb la millora dels processos i dels magatzems”. A més, Badia s’ha congratulat de que a Vincelona “tenen un percentatge molt alt de treballadors que són del nostre municipi, el que sempre és d’agrair”.

Vincelona
Aspecte d’una part de la nau de Vincelona

Badia ha estat rebuda pel propietari de Vincelona, Francesc Martínez, que s’ha mostrat “content de rebre a l’alcaldessa i d’explicar el que tenim perquè ens agrada molt el que fem, ens agrada seleccionar molt bé el que tenim per portar-lo a les taules dels millors restaurants de Barcelona, que és una ciutat que representa una gran oportunitat gastronòmica”.

Segons Martínez, els contactes entre administració pública i empresa privada “són imprescindible, tot el teixit empresarial dels municipis el conformem una sèrie de persones, i que l’administració pública vulgui conèixer les nostres inquietuds i problemes és imprescindible”.

Vincelona va començar amb 2 empleats i ara ja tenen 19. D’altra banda, el 80% de la seva facturació és hostaleria, “i ja volem que sigui així perquè nosaltres busquem el millor de cada zona vitícola per portar-lo als restaurants, som el canal per portar els vins als restaurants”. Vincelona actualment té 25 cellers de tota Espanya que distribueix en exclusiva a Barcelona i a la seva província. Dintre d’aquests 25 cellers “tenim dos grans referents, que són els motors de casa nostra, i que són Familia Luis Cañas, a la comarca de Rioja Alabesa, i José Pariente, a Rueda. Són dues famílies amb les que portem molts anys caminant, els coneixem molt, i ens encanta”.

Tot i això, Martínez ha destacat que “hi ha hagut una pujada els darrers anys de vins catalans tant en consum com en demanda, una pujada que s’explica sobretot gràcies a les millores en l’elaboració. Tenim grans vins aquí que s’estan elaborant molt bé, que estan a l’alçada de qualsevol celler d’altres zones molt reconegudes, i això s’està notant fins el punt que actualment tenim més cellers catalans que de la resta de la península”.