Cross Ciutat de Gavà
La sortida d'una de les curses del Cross Ciutat de Gavà

El bosc de La Sentiu ha estat l’escenari aquest matí de la celebració del XXI Cross Ciutat de Gavà, organitzat com és habitual pel Club Atletisme Gavà. Uns 700 atletes de més d’una vintena de club han pres part en les diferents categories i en les 14 curses que integren el Cross, tot en aquest matí radiant on, afortunadament, el fort vent dels darrers dies no ha fet acte de presència.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, s’hi ha atansat per veure en persona el desenvolupament de la prova i ens ha destacat que l’Open que s’ha fet al migdia és una prova mixta en les categories inferiors: “El Club Atletisme és un club que té molt presents principis com ara el del respecte, la solidaritat i la igualtat. El de la igualtat, per exemple, es veurà avui reflectida en el podi intentant que hi hagi presència tant d’homes com de dones a l’hora de donar els premis. I el de la solidaritat també estarà present amb una carrera a darrera hora amb recaptació per l’ONG ACCeDE. Són principis, doncs, que s’han de posar en valor”.

Badia ha elogiat aquesta entitat esportiva gavanenca també per la seva tasca formativa: “És un club que compta amb professionals reals de l’esport que estan formant a la gent més jove per tal que puguin, no només fer esport, sinó també arribar a la part professional si és això el que volen”.

Cross Ciutat de Gavà
Badia ha entregat les medalles del primer podi del matí

La prova s’ha pogut realitzar tot i l’actual escenari de pandèmia, i això és molt valorat pel president del Club Atletisme Gavà, Bernat Peso, que ens ha admès que “hem estat organitzant la prova els darrers tres mesos amb molta cautela perquè no sabíem com evolucionaria la pandèmia, ho hem fet amb molta il·lusió però una mica entre bambolines perquè no sabíem què passaria al final”.

Peso ha valorat molt positivament la manera d’integrar l’esport a dins de la programació de la Festa Major d’Hivern: “La idea és que la ciutat tingui una activitat esportiva, en principi oberta als federats tot i que també tenim l’Open on pot competir qualsevol ciutadà. És la nostra manera de fer caliu i d’ajudar a que la Festa Major sigui una festa per a tothom”.