Trobada de puntaires de Sant Pere
La Trobada de puntaires de Sant Pere, aquest matí

En el marc de la Festa Major d’Estiu de Gavà hi ha una activitat que ja fa 26 anys que es porta a terme i que, per tant, és potser de les més antigues de totes les que formen part del programa d’actes: la tradicional Trobada de puntaires de Sant Pere. Enguany, però, hi ha una novetat important, i és que l’associació de puntaires que organitzava tradicionalment aquesta trobada ja s’ha dissolt, i ha estat l’Associació de Veïns de Les Colomeres qui s’ha fet càrrec d’organitzar l’esdeveniment.

Isabel Mora, presidenta de l’entitat veïnal, ens ha explicat que “la trobada es fa ja fa molts anys i és un matí festiu que es celebra coincidint amb la Festa Major de Sant Pere. Aquest any, però, les persones que l’organitzaven s’han fet majors i no podien fer-se càrrec, i ens van oferir a nosaltres a veure si podíem organitzar-la”.

Mora ens ha confirmat l’assistència de 120 puntaires “que venen de llocs com Viladecans, El Prat, Castelldefels, Sant Boi, Begues i Olesa de Bonesvalls, entre altres indrets propers”. Puntaires que poden tornar a trobar-se gràcies a que l’associació de veïns “no volia que es perdés aquesta tradició, jo mateixa soc puntaire i vull mantenir viva la tradició, així que la nostra intenció és tornar a organitzar aquesta trobada l’any vinent si tot va bé”.

La trobada ha tingut lloc al seu emplaçament habitual, que és el carrer de Sant Pere al tram comprés entre la plaça Major i el carrer de Sant Isidre. Com també és habitual, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, s’hi ha atansat per saludar a les puntaires arribades de diversos llocs de la comarca, i, també com és tradició, ha repartit un petit obsequi entre les assistents.