Trofeu Promoció del Baix Llobregat
Una jove atleta llençant una javelina

Uns 160 atletes han pres part aquest matí en el 9è Trofeu Promoció del Baix Llobregat que s’ha celebrat a l’Estadi Municipal La Bòbila de Gavà. Aquesta competició és també Gran Premi Fira dels Espàrrecs per la voluntat del Club Atletisme Gavà, que organitzat l’esdeveniment, d’integrar-se en el programa d’activitats de la Fira.

Bernat Peso, president del Club Atletisme Gavà, ho ha deixat molt clar: “És una competició que fem coincidir amb la Fira d’Espàrrecs perquè, com entitat, volem col·laborar amb la Fira organitzant una activitat esportiva que, en aquest cas a més, està federada”. La competició està limitada a “categories de promoció, des de categories sub8, que són els que tenen entre 7 i 8 anys, fins a sub18, que són els que tenen fins a 18 anys”.

Finalment, a banda del Club Atletisme Gavà, s’hi ha afegit no només el Muntanyenc Atletisme, com ja estava confirmat, sinó també el Club Atlètic Manresa. El sistema de competició es basa en que “les primeres quatre posicions de cada prova aconsegueixen uns punts que donen una classificació final pel guanyador del trofeu que donarem al final de la jornada”.

Peso ha explicat que aquest premi cau en un moment estratègic del calendari d’atletisme, tot just “quan hem acabat la pista coberta i comencem l’aire lliure. Realment estem a principis de maig, els atletes estan començant amb algunes proves, i encara que les proves són vàlides pel Campionat de Catalunya realment per molts casos encara és molt d’hora”. Malgrat això, “la participació és molt bona i tots els atletes volen participar, a més la pista és molt bona per les marques i el nivell organitzatiu d’aquí de Gavà sempre ha sigut molt bo”.  

Trofeu Promoció del Baix Llobregat