37000 persones visiten la Mostra Agrícola de la Fira
Un dels moments de l'acte de cloenda d'anit

La 69a edició de la Fira d’Espàrrecs, celebrada aquest cap de setmana a Gavà, ha tancat, segons l’organització, “amb un gran èxit de participació”. En l’acte de cloenda, l’alcaldessa, Gemma Badia, va mostrar “l’agraïment a totes les persones que han treballat i s’han implicat per fer possible aquest esdeveniment d’èxit, i en especial a pagesos, com a principals protagonistes, així com als restauradors, comerciants, a la Policia Municipal, que ens han ensenyat a través d’una exposició els seus 100 anys d’història, a les entitats, les escoles i a les famílies participants en la Mostra Agrícola”.

Per la seva banda, el vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri ha valorat la Fira de forma positiva per la bona resposta de les famílies pageses “Tot i que el camp té el problema del relleu generacional, s’ha d’agrair que a la Fira sí que hi ha aquest relleu. La participació de moltes famílies que participen, sobretot en la confecció de paneres artístiques, des d’avis, pares, fills, nets. Moltes famílies unides que fa que la Mostra sigui un èxit i es mantingui l’esperit de la Fira”.

Mostra Agrícola

79 paneres han participat en la present edició de la mostra

En aquesta edició, la Mostra Agrícola ha tornat a ser l’ànima de la Fira, amb un total de 79 paneres. D’aquestes 66 han participat a concurs i les restants han estat 3 lots d’espàrrecs i una desena de treballs fets per escoles i entitats del municipi. Els pagesos han elaborat les tradicionals paneres en les seves diferents modalitats: paneres artístiques de verdures (12), paneres artístiques de llavors (36), els lots d’espàrrecs (11) i les paneres de verdures (7). En aquesta edició, la Mostra Agrícola, que a la sortida acollia l’espai infantil “Els Petits Pagesos”, ha estat visitada per 37.000 persones. Un cop més, els participants s’han superat i han destacat per la seva creativitat.

Per la seva banda, el Mercat de Pagès ha comptat amb 3 expositors de venda directa que han venut un total de 1.740 quilos de verdura i 730 manats d’espàrrecs.

GastroGavà

Un dels showcookings d’aquesta edicoó.

L’espai de degustació a la plaça de Jaume Balmes enguany s’ha ampliat per poder cobrir la demanda, i segons els organitzadors “ha tornat a ser un èxit”. Enguany s’han servit 27.590 degustacions, 3.669 més respecte a l’any passat que van ser 23.921.

Només dissabte a la nit se’n van servir 7.032 (4.813 degustacions en 2023). La resta de es van repartir entre divendres nit (5.294), dissabte matí (6.180), diumenge al migdia (6.584) i diumenge nit (2.500). La mostra gastronòmica va comptar amb la participació d’una vintena de restauradors local que van elaborar una trentena de tapes i amb la Mostra de Vins amb la presència de dos cellers de la ciutat. També hi va haver actuacions musicals, tallers infantils, i sessions de showcooking a càrrec de prestigiosos xefs.

Comerç, entitats, activitats familiars i música

Cash Caravan van tancar el programa musical amb un concert vermut diumenge

La Fira també ha estat un aparador pels comerços amb la Mostra Comercial, Artesanal i d’Automoció que s’ha distribuït al llarg del carrer de Sant Pere, entre Martí l’Humà i Montflorit. Un total de 61 expositors comercials, d’automoció i artesanals, que han ocupat un total de 82 espais firals. Així mateix, en el marc de la Fira s’ha celebrat la 3a edició de la Mostra d’Entitats amb 43 associacions

D’altra banda, destacar el programa musical de Temps d’Espàrrecs amb vuit concerts que van comptar amb la presència de 22.000 persones, destacant el l’actuació de The Tyets, dimarts a la nit, que va ser seguida per 10.000 persones. De la seva banda, més de 8.200 participants, 2.200 més que en 2023, han gaudit de les activitats infantils i esportives que s’han desenvolupament durant la Fira.