Reunió de Velocitat
Cartell de la 5ª Reunió de Velocitat «Ciutat de Gavà»

El Club Atletisme Gavà organitza el proper dissabte 18 de juny la 5ª Reunió de Velocitat “Ciutat de Gavà” a l’Estadi Municipal La Bòbila. Es tracta d’un esdeveniment que el club sol muntar cada any per aquestes dates i que, en paraules del president de l’entitat, Bernat Peso, “sol aplegar entre 400 i 500 atletes, el que passa és que aquest any coincideix amb un Campionat d’Espanya i segurament no podrem aplegar a tants participants”.

Aquest serà el segon any que la competició ja es podrà disputar de manera normal sense cap tipus de restricció, després que l’any 2020 no es pugues disputar a causa de la pandèmia i que el passat 2021 sí que es celebrés amb normalitat.

A les 16:00 hores començarà la competició de promoció, que inclourà les categories d’edat Sub10, Sub12, Sub 14 i Sub 16, mentre que és previst que a les 18:00 hores doni inici la categoria absoluta. Les distàncies que es disputaran en promoció són 50, 60, 80, 100, 300 i 500 metres, mentre que en la categoria absoluta es correrà en les següents disciplines: 100 metres, 100 metres tanques, 200 metres, 400 metres, 400 metres tanques, 800 metres, i finalment 4×100 i 4×400 metres. En tots els casos es disputaran les modalitats masculina i femenina.

Peso destaca el bon emplaçament de dates d’aquesta prova ja que “la setmana que ve es disputa el Campionat d’Espanya absolut, i la de Gavà serà l’última prova per poder aconseguir marques de cara a aquest absolut. Nosaltres sempre organitzem aquesta prova entre el 15 i el 18 de juny, i creiem que està molt bé posicionada en el calendari”.

També cal destacar en aquest cas el factor pista, ja que La Bòbila “és una pista molt ràpida i tothom que fa velocitat a Catalunya l’interessa venir aquí per tal d’aconseguir bones marques”.

Respecte a les altes temperatures que s’esperen, Peso recorda que “la prova s’ha de fer ara, fer-ho més tard no té sentit. Per exemple el Campionat d’Espanya és ara, i si féssim això al setembre o a l’octubre no serviria de res, la gent està buscant competicions ara per tal de poder fer les marques”.

Tot i això, s’ha mirat de minimitzar l’impacte de la calor i “s’han pres mesures de seguretat, s’habilitaran zones d’ombra, i a més ho farem a la tarda, que ja no és la mateixa calor que fa al matí i d’aquesta manera intentem evitar les hores de màxima calor”.