Gran Premi de Marxa
Una de les proves que es van disputar el passat dissabte (Imatge: Avancam.com)

Objectiu aconseguit. Si més no, és el que ens ha transmès el president del Club Atletisme Gavà, Bernat Peso, quan li hem preguntat pel 5è Gran Premi de Marxa “Ciutat de Gavà” que es va celebrar el passat dissabte a La Bòbila. Segons Peso, amb aquesta prova “no tenim l’objectiu de que vinguin atletes de primer nivell, sinó que l’objectiu és que vinguin els atletes de promoció, és a dir, de categories de sub16 cap avall”.

Peso destaca que els atletes professionals “apuren molt més la preparació i sempre van a buscar la marca quan és molt més tard”.

En total es van assignar uns 150 dorsals, el que “està en la línia aproximadament de la participació habitual en aquesta prova”. No van participar, però, molts atletes professionals d’alt nivell, i això té una explicació: “Ara estem a cavall entre la ruta i la pista, s’està acabant la temporada de ruta, que es fa a l’hivern amb distàncies més llargues. A l’estiu es fa pista i la nostra era la primera prova de pista del calendari, just enmig del canvi de ruta a pista que es fa al març. Per desgràcia, la setmana passada va haver un campionat de ruta i la setmana que ve hi ha el Campionat d’Espanya de Ruta, així que molts atletes de nivell han preferit reservar-se i no començar la pista fins acabar del tot amb la ruta”.

Tot depèn del calendari, i per exemple Peso recorda que “l’any passat van venir atletes internacionals perquè ja havien acabat la ruta, però el calendari és com és i la participació depèn de quan cau el Campionat d’Espanya de Ruta, no tenim gaire control en aquest aspecte”.

Tot i això, la valoració és molt positiva, “tot va anar molt bé, l’organització de la prova va anar perfecta i tot el que estava previst va funcionar bé”.