Reunió de Velocitat

El Club Atletisme Gavà organitza el proper dissabte, 10 de juny, la 6ª Reunió de Velocitat “Ciutat de Gavà”. Tal i com ens ha explicat el president de l’entitat, Bernat Peso, “al llarg de l’any, i dintre del nostre calendari de competicions, fem diverses reunions temàtiques, i en aquest cas es tracta d’una reunió orientada bàsicament a les disciplines de velocitat, que són des dels 400 metres cap avall i també les tanques”. Tot i aquesta definició, el club “allarga la competició fins els 800 metres, tot i ser una distància de mig fons, perquè tenim migfondistes al club i ens interessava fer-ho”.

La participació en aquesta reunió “acostuma a ser molt bona, normalment entreguem entre 500 i 600 dorsals”, i és que de fet aquesta “és la prova, de totes les que organitzem al llarg de l’any, en la que tenim més inscrits exceptuant el Cross”. Les proves on hi ha més inscrits són les de 100 i 200 metres tant masculí com femení, i les que menys són les proves de tanques.

Com a prova de l’èxit popular d’aquesta reunió, Peso recorda que la Reunió de Velocitat “va ser la primera competició que vam organitzar després de l’esclat de la pandèmia, quan encara teníem limitacions d’aforament, i va ser bastant espectacular primer perquè veníem d’una pandèmia, i després perquè, després de veure els carrers deserts, veure tanta gent junta feia fins i tot una mica d’angúnia, vam arribar a repartir gairebé 500 dorsals i la participació va ser molt alta”.  

Tot i aquest format, aquesta no era la idea que tenia el club quan la va posar en marxa per primera vegada: “Quan vam organitzar la primera edició la vam plantejar de petit format, és a dir, amb un màxim de 25 inscrits a cada prova, però al final vam tenir uns 100 esportistes inscrits a cada prova. Ara limitem cada prova a uns 80 inscrits per tal de poder gestionar correctament les proves”.

Un dels motius pels quals aquesta prova té tants inscrits és perquè “està molt ben col·locada en el calendari. Normalment, els campionats en les categories de promoció estan col·locats a finals de juny, com per exemple el Campionat d’Espanya, que es disputa el dia 24. Com que s’ha d’aconseguir la marca mínima amb una antelació de 15 dies com a mínim, la darrera data per poder fer la marca mínima és precisament aquest cap de setmana. Per tant, molts esportistes venen buscant la mínima, perquè és una competició que els serveix per classificar-se pel Campionat d’Espanya”.

Un altre motiu que eleva molt la participació en aquesta reunió és que “La Bòbila té molt bona fama pel tema de la velocitat, és una pista molt ràpida per les proves de velocitat ja que als velocistes els agrada que la pista sigui més dura i amb bona reactivitat, i aquí acostumen a fer bones marques”.

També és important que aquesta sigui “una prova amb una participació relativament senzilla de fer, ja que pots fer una sèrie darrera l’altra i es pot arribar a 7 o a 8 sèries”.