Adisga
Adisga organitza el seu casal inclusiu de Setmana Santa

Adisga (Associació de Persones amb Incapacitat Intel·lectual de Gavà) organitza el seu casal inclusiu de Setmana Santa. Es farà del dilluns 11 al dijous 14 d’abril, està orientat a infants entre 4 i 18 anys, i inclourà activitats lúdiques, sensorials i esportives. L’horari del casal serà de les 9 del matí a les 2 del migdia.

El punt de trobada cada dia serà el local d’Adisga al carrer de Manuel de Falla, 11, de Gavà. Però Elisabet Sánchez, coordinadora pedagògica del centre, ens avança que “serà només un punt de trobada perquè seguirem la ideologia d’altres casals que fem, com el de Nadal, de treure fora als nens, que facin activitats fora perquè ja estan al col·legi tancats entre quatre parets i el que volem és que quan arriba el seu moment de vacances puguin fer activitats exteriors i divertides”. Entre aquestes activitats, Adisga per exemple portarà als participants en el casal a una sala de boles que hi ha a Gavà, a fer un pícnic a la platja, o al parc de Can Guardiola.

El casal està obert a socis i no socis d’Adisga, i el caràcter inclusiu del casal rau en el fet de que els infants que s’apuntin “no han de tenir necessàriament una discapacitat intel·lectual, de fet tenim ja inscrits a nens que no estan diagnosticats”. Aquesta característica és molt important ja que “quan fiquem junts a iguals en edat cronològica o madurativa, és veritat que s’estableixen sinèrgies molt maques i un aprenentatge mutu en el que el nen que té diversitat funcional aprèn per imitació del nen que té al costat i que no té cap diversitat funcional, però aquest darrer també aprèn que les persones que necessiten una atenció tenen les seves capacitats i que som nosaltres que els limitem”.

Aquestes sinèrgies es desenvolupen a través d’un element molt concret que és el joc: “Aquest aprenentatge el viuen a través dels jocs, ja que és allà on s’anivellen molts els perfils, i per tant aquesta inclusió reporta un benefici mutu, els valors que aprenen els infants que no tenen discapacitat dels infants que sí en tenen no els poden aprendre de cap llibre ni de cap contingut acadèmic, només el poden adquirir de l’experiència i del joc amb ells”.

Hi ha ja 8 inscrits en el casal i compte perquè el més probable és que no puguin agafar a molts més ja que “parlem d’una ràtio d’1:1, és a dir, que cada nen necessita aproximadament un monitor. Algunes de les activitats, les que fem més en conjunt, les podem fer amb un acompanyament de 2:1, però són nens amb necessitats educatives especials molt específiques i, com que ja tenim 8 inscrits, el màxim que crec que podrem acollir és de dos inscripcions més ja que, si passem d’aquí, se’ns aniria de les mans i no compliríem l’objectiu principal que és el de fer l’activitat amb qualitat de servei i d’atenció”. Sánchez destaca, però, que aquesta limitació podria canviar en funció de com vagi la cerca de professionals que estan fent ara mateix.

El casal té un preu de 75 euros per a socis d’Adisga i de 95 euros per a no socis. Els germans tenen un descompte i paguen només 50 euros. Per inscriure’s cal escriure un e-mail a info@adisga.com, o també es pot escriure un WhatsApp al número 687 741 231.