Així es fa la magadalena perfecta

La magdalena. Qui no ha provat de fer-ne a casa? Tot i que actualment haguem decidit convertir-nos en americans i decorar-les, canviant el seu nom a cupcake o muffin, ningú podrà negar que una bona magdalena (i més encara feta a casa) és la delícia de tots els esmorzars!

Avui la cuinera Laura Zurriaga us presenta la recepta de la magdalena perfecta! Si la seguiu al peu de la lletra, ha de sortir sí o sí! Tot i així, us afegeix variants per als més agoserats!

TEMPS: 1:30H                DIFICULTAT: FÀCIL                 QUANTITAT: 15 UNITATS

ELS INGREDIENTS

  • 125gr de sucre (podem posar-lo morè per donar-li un gust més torrat, o canviar-ne una grams per mel! I si volem fer-les sense sucre, l’eritritol seria un bon substitut!)
  • 2 ous talla M
  • 110gr de llet (millor sencera… però en podem fer servir qualsevol altre, fins i tot suc de fruita natural!)
  • 125gr oli d’oliva suau (o oli d’oliva verge extra si en volem un gust més fort!)
  • 235gr farina (d’ús comú, la integral ens demanarà una mica més de llet!)
  • 7gr d’impulsor químic (el llevat en pols de tota la vida)
  • Ratlladura d’una llimona (o de taronja o una mica de vainilla o… el que vulgueu)
  • Sal (un polsim de res és un imprescindible per potenciar els gustos!)

EL PROCÉS

  1. Blanquejar els ous i el sucre. Batre’ls molt molt molt fins que es torni una massa blanquinosa i airejada.
  2. Barreja l’oli i la llet i batre fins que sigui homogeni, com un allioli líquid.
  3. Afegim la barreja d’oli i llet als ous batuts.
  4. Tamisar la farina amb la sal i l’impulsor (passar-lo per un colador) per evitar grumolls i l’afegim de cop a la res de la massa amb la ratlladura de la llimona. Barregem ràpid i un cop no es vegi farina, parem.
  5. Posem la massa en una màniga pastissera i ho deixem reposar a la nevera 1h.
  6. Preescalfem el forn 20’ abans de coure, a 220º. Omplim els motlles fins 2/3 del motlle i posem dins el forn 15’. (Podem posar sucre a sobre en aquest punt, i ens faran la típica crosta cruixent)
  7. Deixem refredar i a gaudir!

ELS TRUCS

  • Si els ous estan a temperatura ambient, muntaran més fàcilment!
  • L’oli i la llet, un cop junts, i abans de batre, si es posen 30” al microones emulsionaran molt millor!
  • Posem el forn amb calor només a baix, i sense aire, si no podem posar només calor a baix, quan portin 10’ les tapem amb paper