Un volcà de xocolata per triomfar
Un volcà de xocolata per triomfar

El postre estrella de restaurant! Som molts els que no podem evitar demanar un coulant quan el veiem escrit a la carta… Sabeu que és un dels postres més econòmics i senzills de fer? (si saps com fer-lo, clar!). La cuinera de Gavà, Laura Zurriaga, us explica una versió sense marge d’error! Amb aquest coulant no cal que esperis a obrir-lo per saber que per dins es líquid i boníssim

  • TEMPS: 1 hora
  • DIFICULTAT: Mitja
  • QUANTITAT: 6-8 volcans en motlle de 7cm de diàmetre 

INGREDIENTS PER A L’INTERIOR

Si, la trampeta per a que ens surti perfecte, es que en farem un interior. Però a més d’assegurar-nos que surt bé, això ens servirà per afegir sabors que ens agradin! Proveu a fer-lo amb xocolata blanc.

  • 50gr de xocolata negra de fondre
  • 50gr de nata per a muntar
  • Les aromes que ens vinguin de gust! (ratlladura de taronja, unes gotes de licor, canyella…)
  • Sal (sempre, un polsim!)

COM PREPAREM L’INTERIOR?

  1. La preparació més fàcil del món.
  2. Tallem la xocolata a trossos petits i la posem en un bol petit
  3. Fem bullir la nata (al foc o al microones) amb les aromes i l’aboquem a sobre la xocolata.
  4. Esperem dos minuts i remenem.

Posem la barreja dins el bol, al congelador

INGREDIENTS DEL VOLCÀ!

  • 150gr de xocolata negra de fondre
  • 150gr de mantega
  • 100gr de sucre
  • 4 ous normals
  • 6-8 recipients aptes per forn (mantega i farina per encamisar-los)
  • 75gr de farina
  • Un polsim de sal

COM FEM EL VOLCÀ?

  1. Fonem la xocolata i la mantega i les barregem.
  2. Blanquegem els ous amb el sucre i la sal (batre fins que es torni una massa blanquinosa amb moltes bombolletes).
  3. Afegim la xocolata i mantega als ous i ho barregem ràpid fins que sigui homogeni.
  4. Afegim la farina tamisada (passada per un colador per no fer grumolls!) i l’acabem d’incorporar!
  5. Encamisem els motlles (una mica de mantega i una mica de farina per a que no s’enganxi res)
  6. Emmotllem de la següent manera:
    1. Un mica de massa del volcà
    2. Una cullerada de l’interior congelat
    3. Una mica més de massa del volcà!
  7. CONGELEM EL VOLCÀ SENCER!
  8. Coure durant 11 minuts a 180º! (sense descongelar i amb el forn preescalfat!)

TRUCS!

  • Si la capa de mantega i farina del motlle us queda gruixuda, es veurà al desemmotllar! Enlloc de farina podeu fer servir cacau.. i encara que sigui gruixuda, quedarà dissimulada!
  • Per desemmotllar el volcà, agafa’l per sota el motlle amb un drap de cuina, posa-li el plat a sobre del revés i gira-ho tot junt! (Com si fos un flam)
  • Posar sucre llustre per sobre sempre millorarà l’aspecte! També hi pots posar cacau o xocolata fosa!
  • Ja ho has vist… l’interior va a part, així que el pots fer del gust que vulguis! Pots posar-ho crema d’avellanes i cacau, fer-lo de xocolata blanca (aleshores hauries de fer 25 de nata i 75 de xocolata blanca), posar-hi trossets d’avellana o fins i tot posar un bombó!
  • Si fas servir motlles de paper (NO DE MAGDALENA!, sinó de mini Panettone), no cal encamisar-lo i a més a més… el pots coure i reescalfar al microones en 40”.
  • Nosaltres sempre en tenim de congelats a casa, així quan s’està acabant el segon plat els posem al forn i tenim unes postres de luxe!