LGTBI
Alba Riba (dreta), davant el mural ja restaurat

El mural LGTBI del Passeig Maragall, just a tocar de la plaça de l’Església, ha recuperat aquesta tarda el seu aspecte original. El grup de joves de la Comissió Jove LGTBI que se’n va encarregar de la seva confecció ha esborrat el dit cor que uns desconeguts van pintar en el puny central de l’obra. Els joves han estat acompanyats per dos membres del govern municipal: Alba Riba, regidora de LGTBI de l’Ajuntament de Gavà, i Èric Plaza, regidor de Joventut.

LGTBI
El mural, amb l’acte vandàlic encara per esborrar

Riba ha recordat que fa només uns dies “estàvem celebrant el Dia Internacional de l’Orgull LGTB i ara ens trobem que encara a la nostra ciutat estan succeint atacs LGTBIfòbics com hem vist en aquesta pintada en el mural dels joves”. La regidora ha assegurat de manera contundent que des del govern de Gavà “no permetrem cap tipus d’atac LGTBIfòbic a la nostra ciutat, ni cap discriminació, ni cap insult, ni cap acte de rebuig cap el nostre col·lectiu”.

Riba ha volgut ser molt directa en el seu missatge contra els autors d’aquest acte vandàlic: “Que quedi ben clar: cap agressió LGTBIfòbica farà que les persones LGTBI deixem d’existir, sempre ens tornarem a aixecar, i continuarem constantment lluitant pels nostres drets per una simple qüestió de drets humans que són inherents a totes les persones i també a tots els veïns de la nostra ciutat”.

LGTBI
Esborrant el dit que sobra

Èric Plaza, de la seva banda, ha qualificat com a “atac homòfob” la bretolada sobre el mural, i també ha estat molt clar en assegurar que “condemnem aquesta pintada i reivindiquem el col·lectiu i els drets LGTBI, des de fa un temps estem vivint a Gavà una sèrie d’atacs contra aquest col·lectiu i volem que parin”. Plaza també ha advertit que “per cada atac que es produeixi a la nostra ciutat, tant els regidors com l’Ajuntament estarem reivindicant i defensant els drets i les persones LGTBI, condemnant aquests atacs feixistes que patim igual que altres ciutats de l’estat”.

El regidor gavanenc ha aprofitat l’ocasió per “demanar a la Generalitat que desenvolupi la Llei que es va aprovar el 2014 contra els atacs homòfobs, i que des de llavors està en mode de pausa, sense que hi hagi cap tipus de reglament que s’estigui executant”. Com a mostra de queixa, “nosaltres com Ajuntament, de manera simbòlica però important, deixarem de manera permanent la bandera LGTBI que vam instal·lar a l’Espai Jove La Casa Gran el passat 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTB. La bandera estarà allà indefinidament fins que la Generalitat desenvolupi aquesta llei i fins que els atacs homòfobs a la nostra ciutat acabin, per tant probablement estarà sempre penjada”.

LGTBI
Plaza també ha ajudat a esborrar la pintada

Arran d’aquesta acció vandàlica, Riba ha volgut posar també de manifest que el Servei d’Atenció Integral per a les persones LGTBI, el SAI, “està actiu i ho ha estat durant tota la pandèmia donant suport a totes les reivindicacions i necessitats de les persones LGTBi, com ara fent acompanyament en casos d’agressió LGTBIfòbiques o en gestió de targetes sanitàries”.