Campionat de Catalunya de Tardor
Una de les proves que es van disputar el passat dissabte a La Bòbila (Imatge: Federació Catalana d'Atletisme)

750 atletes van participar el passat dissabte a Gavà en la quarta i darrera jornada del Campionat de Catalunya de Tardor d’Atletisme. L’Estadi Municipal La Bòbila va acollir aquest esdeveniment que la Federació Catalana d’Atletisme divideix en quatre dies degut a la gran quantitat de proves i participants que aplega. Molts dels atletes van acabar participant en més d’una prova, i això va fer que el nombre total de participacions s’enfilés a més de 1.100, segons ens confirma Bernat peso, president del Club Atletisme Gavà.

La jornada va deixar tres rècords de Catalunya, tots tres a la categoria sub 12. El primer, de l’atleta del F.C. Barcelona Alisa Dyomina, que va batre l’RCAT sub 12 dels 2.000 metres amb marca de 6:50:52. En categoria masculina, de la seva banda, Tomàs Cuevas va batre el rècord de perxa sub 12 amb marca de 2.51 metres. Finalment, el Barcelona Atletisme va batre el rècord sub 14 de relleu mixt 4×80 metres amb un temps de 40:29 i un equip format per Maria Meijide, Sara Fahim, Kai Valero i Alex Expósito.

Peso valora molt positivament l’organització a Gavà d’aquesta jornada d’atletisme: “Va anar tot molt bé, molt fluid, era una prova de foc perquè havien molts atletes i en canvi va anar tot com un rellotge. Nosaltres estem acostumats a moure en aquestes categories de promoció al voltant de 350 atletes, i aquí teníem el doble. Això implica molta gent a l’estadi, més entrenadors degut a la joventut dels participants, molts més voluntaris, i el que podia haver estat una mica un drama va acabar sortint perfecte”.

Aquest volum de participació va obligar al Club Atletisme Gavà a fer un esforç addicional per tal de coordinar l’esdeveniment, ja que “has de gestionar al voltant de 1.200 marques, quan nosaltres habitualment gestionem unes 800, i això vol dir coordinar jutges, voluntaris, atletes, i sistema informàtic. Però la maquinària que tenim instal·lada a La Bòbila va funcionar a la perfecció i només vam haver d’estar més pendents de tot plegat”.

Per posar algun inconvenient sorgit durant la jornada, Peso explica que “com que l’estadi està integrat dins del nucli urbà de Gavà es fa més complicat trobar aparcament i això genera certs problemes de mobilitat, però això és a la vegada inconvenient i avantatge i no és culpa ni de la ciutat ni del club, i al final a tothom li agrada participar en aquest estadi”.

Segons Peso, la Federació Catalana d’Atletisme “està molt contenta amb com va sortir tota la jornada i, en general, està molt satisfeta amb nosaltres. Sempre que organitzem algun esdeveniment a Gavà ells ho entenen com una garantia, i la marca Gavà per ells és una tranquil·litat. Realment hi ha a molts clubs a Catalunya que tenen més experiència que nosaltres en organitzar aquest tipus d’esdeveniments, però a Gavà ells estan molt tranquils de que tot sortirà com està previst”.