Carla Ciruelos
Ciruelos (al mig), celebrant el seu podi a Avilés (Imatge: cortesia d'Emma de la Fuente)

L’esportista Carla Ciruelos ha quedat segona en el Campionat d’Espanya de duatló contrarellotge per equips i relleus que s’ha celebrat aquest passat diumenge a Avilés. La gavanenca entrena al Club Gavà Triatló tot i que milita al Flor de Diablillos, i les seves dues companyes d’equip amb les quals va fer podi són Nora Romero i Laia Canals. L’equip d’aquestes tres atletes va quedar segon a elit open i en la posició 18 de categoria absoluta a nivell de tota Espanya. El duatló, recordem-ho, consisteix en fer una cursa de relleus primer a peu, després en bicicleta, i per últim de nou a peu.

Pel Club Gavà Triatló aquest podi arriba en un cap de setmana farcit d’èxits que, tal i com admet la presidenta de l’entitat, Emma de la Fuente, “ens permet consolidar-nos una mica dins del Flor de Diablillos, que és un equip afiliat amb el Diablillos de Rivas de Madrid. Són equips que competeixen a nivell europeu i que ens permeten donar l’oportunitat als nostres esportistes per tal que competeixin a un nivell més enllà de Catalunya”. A banda de l’èxit a Avilés, Sant Vicenç dels Horts va acollir el dissabte una altra duatló de les categories de cadets, juvenils, alevins i infantils, i “a nivell escola alguns atletes també han assolit podi”. En concret es tracta de Neus Ciruelos, germana de Carla, que va quedar primera a la general i a la categoria infantil, i Joan Bresco, tercera posició a la general i segona a la juvenil.

Carla Ciruelos
Podi conjunt del campionat celebrat a Avilés (Imatge: Emma de la Fuente)

De la Fuente destaca, en relació a tots aquests triomfs dels seus atletes, que “per nosaltres no són èxits individuals, nosaltres sempre enfoquem a tots els esportistes que venen de cara a un treball d’equip, en els entrenaments tots sumen i s’ajuden, i així és com s’expliquen després els èxits que tenen, per aquesta base que assoleixen als entrenaments. Per nosaltres és fonamental que ells entenguin aquest aspecte, considerem que tot es fa en equip i que s’han d’ajudar entre ells per sumar”.

Respecte a Carla, De la Fuente posa de manifest que “des de ben petita ha seguit una disciplina que l’ha portat a aconseguir aquests èxits, és una persona amb una bona actitud en els entrenaments que sempre ha sumat no només a nivell individual sinó també a nivell de grup, i sempre recolza als seus companys”.

La presidenta del Gavà Triatló admet que “el nivell del club ha baixat una mica després de la pandèmia” i destaca que “estem intentant que els pares no vegin això com una activitat extraescolar perquè no ho és, és una disciplina esportiva que els pot portar a molts èxits personals de tot tipus, busquem constància i que l’apliquin en el seu dia a dia, i una bona disciplina a nivell esportiu els porta bons resultats a molts altres nivells”. I en aquest sentit, De la Fuente explica que Carla Ciruelos “treu molt bones notes, ho sabem perquè nosaltres preguntem i perquè demanem molt que siguin també constants en els seus estudis”.