Ciutadans
Ciutadans perd la meitat dels regidors i estarà aquesta legislatura amb dos

Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs) ha perdut en aquestes eleccions municipals la meitat dels regidors que tenia fins ahir. Així doncs, passa de quatre edils a dos, que seran Miguel Ángel Ibáñez, cap de llista taronja, i Francisco Gavilán. La formació va obtenir en els comicis municipals d’ahir 2.363 vots, l’11,39% del total de vots emesos.

Miguel Ángel Ibáñez va lamentar ahir a la nit en declaracions a Ràdio Gavà que aquest “no és el resultat que nosaltres voldríem però considerem que tenim una candidatura forta, amb ganes de treballar per Gavà, i això és el que seguirem fent, seguirem treballant pel canvi a Gavà des de la nova perspectiva de la composició municipal”.

El cap de llista taronja ha destacat que “hi ha hagut un efecte Pedro Sánchez, estan molt recents les eleccions generals on el PSOE va obtenir un resultat molt important, i creiem que això ha arrossegat a molta gent a les eleccions municipals, pensem que això ha estat un factor decisiu”.

En qualsevol cas, Ibáñez recorda que “una cosa és mirar el número de regidors i altra cosa és mirar el número de vots, nosaltres en vots estem gairebé igual només una mica per sota dels que vam aconseguir fa quatre anys, però la participació ha augmentat bastant i l’efecte aquest de Pedro Sánchez ha mobilitzat a molta gent i aquest increment de vots ha estat molt concentrat en el PSC, el que els ha permès aquest gran resultat que han obtingut a les municipals”.