clau màgica
Aquesta clau és màgica perquè obre totes les portes de Gavà

A partir d’avui dilluns, 3 de gener, ja es pot visitar a l’Ajuntament de Gavà la clau màgica dels reis Mags d’Orient. Està exposada a la Sala de Plens, i compte perquè es pot visitar sense la necessitat d’haver de demanar cita prèvia. La clau és màgica perquè amb ella es poden obrir absolutament totes les portes dins del terme municipal de Gavà, ja que es fa més gran o més petita i fins i tot canvia de forma per adaptar-se a qualsevol pany. No hi ha porta a Gavà que aquesta clau no pugui obrir. És, doncs, una eina indispensable per tal que ses Majestats els Reis d’Orient puguin deixar els seus regals als infants gavanencs la nit del 5 de gener.

Dos dels infants que aquest matí han vingut a examinar aquesta clau són l’Arnau i la Laia. Ell ens ha dit que “és el primer any que vinc a veure-la i m’ha semblat molt bonic tot plegat, està molt ben decorat”. L’Arnau és un gran aficionat al futbol, a jutjar pel que ha demanat als reis Mags: “Una samarreta del Barça, una pilota, unes botes, unes bambes i un pantaló”. La Laia, de la seva banda, ha demanat “una nina que té el cabell lila i uns patins”.

També s’hi ha atansat fins a la Sala de Plens de l’Ajuntament el Brian i el Manuel, que són cosins. Als dos els hi ha agradat però el Brian ens ha confessat un secret: “Jo m’esperava que la clau fos més gran, però és veritat que es fa més gran o més petita segons la porta”. Pels dos ha estat la primera vegada que han trepitjat el consistori, que “ens ha semblat un edifici molt gran i molt bonic”.

clau màgica
Dos infants davant la clau mágica, aquest matí

La clau es podrà visitar encara avui dilluns a la tarda, de 16:30 a 18:30 hores, i també demà dimarts, 4 de gener, de 10:00 a 13:30 hores i de nou de 16:30 a 18:30 hores. El dimecres 5 de gener, com que a la tarda els Reis Mags s’han d’emportar la clau ben aviat per tal de fer proves i assegurar-se de que funcioni correctament (no fos que alguna porta de Gavà no la pugui obrir), només es podrà visitar en horari de matí de 10:00 a 13:00 hores. Tots els nens que vinguin a veure de prop aquesta clau màgica rebran una llumeta que s’encendrà durant la cavalcada.

Tot i que l’accés és lliure, el que sí que hi haurà, ateses les actuals circumstàncies de la pandèmia, és un control de l’aforament de la Sala de Plens i les habituals mesures de seguretats establertes per Sanitat com l’ús de mascaretes, utilització de gel, i distància de seguretat.

A banda de la clau màgica, cal recordar a tots els infants de Gavà que des d’ahir diumenge i fins demà dimarts poden visitar el campament dels carters reials, instal·lat al Jardí del Museu de Gavà. La tradicional cavalcada del Reis Mags tindrà lloc la tarda del dia 5 però amb un recorregut amb modificacions, que s’estan ultimant hores d’ara, i amb carrosses noves com la de carbó de la Companyia General del Foc.